RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi snakket om de viktigste prosjektene

Sist oppdatert:
De to regjeringspartnerne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) møtte pressen på Sundvollen tirsdag kveld.

Sundvollen (NTB/Nettavisen): Erna Solberg og Siv Jensen holdt sin første pressekonferanse på Sundvolden Hotel etter at det ble offisielt at de to partiene skal danne regjering sammen.

- Vi kommer til å bygge vår erklæring på den historiske avtalen som vi presenterte med Kristelig Folkeparti og Venstre i går. Men det var ikke en avtale som var fullstendig, og det var mange områder som ikke var berørt, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- De viktigste prosjektene
Men Solberg ville ikke gå inn på detaljer om hva som ble snakket om i løpet av de første timene med regjeringsforhandlinger. Men såpass kunne hun si:

- Vi har snakket om det vi mener skal være de viktigste prosjektene, både innad og utad, sier Solberg.

- Men vi kommer ikke til å offentliggjøre hva det er, legger hun til.

Høyre-lederen sier de ennå ikke har diskutert om de skal redusere antall departement.

- Vi skal nå forhandle fram løsning på alle politiske områder. Avtalen med de andre borgerlige partiene er ikke fullstendig, og vi skal nå levere politikk for å gjøre Norge til et bedre sted for folk flest, sier Solberg.

- Har litt krutt i seg
De to partilederne ble også stilt spørsmål om hvordan de oppfatter sine forhandlingsmotparter.

- Jeg oppfatter Siv som romslig og omgjengelig, men av og til har hun litt krutt i seg, men det har vi sett før, sier Solberg og legger til at Jensen er kunnskapsrik og dyktig.

Jensen gjengjelder skrytet og sier Solberg og de andre Høyre-toppene også er romslige og kunnskapsrike, men understreker at de er veldig opptatt av detaljer.

- De vet hva de vil, men det gjør også vi, sier Jensen.

Sette et tydelig preg
Den kommende statsministeren sier de vil sette et tydelig preg på arbeidet i de ulike departementene.

- Min erfaring fra tiden som statsråd er at statsrådene får lov å prege departementene forutsatt at de har en tydelig agenda, noe vi skal sørge for at de har. Jeg er heller ikke forberedt på å bli herjet med i Stortinget. Jeg mener vi har en god plattform og metode for å diskutere oss fram til løsninger, selv om vi må være forberedt på å gå på noen nederlag i Stortinget, sier hun.

Siv Jensen sier hennes jobb i forhandlingene er å få reelle og gode gjennomslag for Frps politikk.

- Vi vil sette vårt særpreg på politikken. I departementene vil vi møte embetsverket med respekt, samtidig forventer vi gjensidighet på dette området, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere