*Nettavisen* Nyheter.

- Vi vil oppheve forbudet mot proffboksing

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)

Erna og Siv med gladnyhet til Cecilia Brækhus.

03.10.13 15:45

Erna Solberg og Siv Jensen holdt torsdag ettermidag sin daglige pressekonferanse i forbindelse med regjeringsforhandlingene på Sundvolden hotell ved Tyrifjorden.

De kunne der slippe nyheten om at de vil oppheve forbudet mot proffboksing.

- Det vil bli opphevet så fort som overhodet mulig. Cecilia Brækhus får nå anledning til å utøve sporten sin i eget hjemland, sa Jensen.

For to uker siden sa proffbokser Cecilia Brækhus dette til Nettavisen om en opphevelse av forbudet:

- Det hadde vært en enorm opplevelse. Det å få bokse på hjemmebane er noe av det mest spesielle man kan oppleve som bokser. Å kunne oppleve det hadde vært stort. Men det at jeg i det hele tatt er der jeg er i dag, er langt over det noen kunne drømme om. Så bokse kommer jeg til å gjøre uansett, sa 31-åringen.

- Avbyråkratiseringsreform
Jensen fortalte også at kommunene skal overta forvaltningsansvaret for motorferdsel i utmark.

Hun beskrev de to lovendringene som del av en større «avbyråkratiseringsreform».

- Vi skal fjerne forbud, påbud og reguleringer som ikke er i samsvar med hvordan folk opplever at virkeligheten bør være. Vi skal forenkle og flytte beslutningene nærmere folk, sa Jensen

- Det vil være et nasjonalt regelverk, men kommunene skal fatte beslutninger og gi dispensasjoner om motorferdsel i utmark, sa Solberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

- Kan ikke garantere Krekar-utsendelse
Høyre-lederen ble spurt om hun kan garantere at mulla Krekar blir kastet ut av landet, men hun sa at det var vanskelig.

- Det er ikke mulig for noen statsminister i Norge å garantere for at mulla Krekar blir sendt ut, fordi vi er en rettsstat. Vi er forpliktet av internasjonalt regelverk, sa Erna, og la til:

- Vi vil ha en ambiasjon om at mulla Krekar blir sendt ut så fort som mulig.

Frps stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen mener imidlertid at Frp i regjering må sørge for å kaste mulla Krekar ut av landet så fort som mulig.

- Dette er en sak der Frp har vært ekstremt tydelige. Per Sandberg har sagt han må ut. Siv har sagt det, og jeg har sagt det, sier Ellingsen til VG.

Les også: Frp-topp ber Siv Jensen kaste ut mulla Krekar

- Foreldre skal bestemme uten Nav
Solberg kunne også fortelle på pressekonferansen at mor og far selv skal bestemme fordelingen av foreldrepermisjonen uten å involvere Nav på forhånd.

Regjeringspartiene er blitt enige med Venstre og KrF om å redusere fedrekvoten fra 14 til 10 uker. Samtidig innføres en rekke unntaksbestemmelser som åpner for at en enda større andel av foreldrepermisjonen kan forbeholdes mor.

Torsdag klargjorde Solberg dessuten at dette skal skje uten søknad til og vedtak fra Nav på forhånd, ifølge NTB. Hun begrunnet dette ved å vise til at den nye regjeringens politikk bygger på tillit til enkeltmennesket.

Høyre-lederen understreket at foreldrene skal rapportere inn til Nav i etterkant av foreldrepermisjonen og at dette skal underlegges kontroll for å sikre at reglene er fulgt.

Les også: - Vi er enige om to ting
Les også: - Her kan du velge og vrake, Erna!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.