- Vil bli ordfører i Tromsø

Sandra Borch, leder av Senterungdommen, her fotografert på Karl Johan tirsdag, har varslet partiet om at hun ikke stiller til gjenvalg på landsmøtet i november.

Sandra Borch, leder av Senterungdommen, her fotografert på Karl Johan tirsdag, har varslet partiet om at hun ikke stiller til gjenvalg på landsmøtet i november. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Samme dag som hun varsler at hun trekker seg fra rikspolitikken, signaliserer Sandra Borch at hun vil satse på politikk i Tromsø.

17.09.13 22:13

(Nordlys) - Jeg tar gjerne opp kampen om å bli ordfører i Tromsø, sier Sandra Borch med et glimt i øye og smil rundt munnen.

Men hun er ærlig når hun sier at hun vil satse i Tromsø.

- Jeg har adresse i Tromsø og satser på å flytte til Tromsø når jeg går av som leder av Senterungdommen i november. Jeg ønsker å satse på kommunepolitikk i Tromsø, men det er selvsagt opp til Tromsø Senterparti. Men jeg vil i alle fall, sier hun.

Selv om hun nå trekker seg fra rikspolitikk, fortsetter hun for fullt i fylkespolitikken, hvor hun sitter i fylkestinget.

Mer tid på fylket
- Nå vil jeg bruke mer tid på fylkespolitikken, sier hun.

Sandra Borch vil ikke stille til gjenvalg som leder i Senterungdommen på landsmøtet i november. Borch (25) reagerte kraftig på at partiet feiret valgresultatet forrige mandag. Ifølge VG gikk ungdomslederen hjem fra valgvaken i protest mot at partifellene feiret det dårligste valgresultatet siden krigen.

- Det er ikke lov å tenke nytt i Senterpartiet. Da blir du med en gang en urokråke som egentlig bør rett ut. Det er hovedgrunnen til at jeg gir meg. Jeg tror ikke partiet vil gjøre endringer før vi er under sperregrensen. Da føler jeg at jeg kaster bort tiden min på å sitte som leder, når jeg ikke får til noe som helst og ikke får gehør for noen tanker, sier Borch til avisen.

Ikke motivasjon
Borch har vært leder i Senterungdommen siden 2011. Hun går av under landsmøtet i november etter at hun før stortingsvalget egentlig takket ja til å bli nominert for et nytt år.

- Jeg har ikke motivasjon til å fortsette nå. Jeg skal jobbe videre lokalt og på fylkestinget, sier Borch som ikke har noen andre planer om fremtiden ennå.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.