RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ha fakta på bordet

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høyres Per-Kristian Foss krever svar fra næringsministeren om Hydro-opsjonene.

Høyres Per-Kristian Foss sender brev til Nærings- og handelsdepartementet.

De 210 millionene Hydro-styret har utbetalt til Eivind Reiten og 34 andre Hydro-topper har skapt mediefurore. Nå vil Foss ha svar på hvor mye næringsministeren visste på forhånd.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg synes regjeringen må gi et enhetlig svar på hvordan de har opptrådt overfor Hydro-styret i denne saken. Det virker som om statssekretæren presses til å gi stadig nye opplysninger til media. Nå vil jeg ha fakta på bordet, sier Per-Kristian Foss, Høyre-medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, til NA24.

- Det er tull
Han stiller spørsmål ved hvorfor Nærings- og handelsdepartementet ikke så behov for en juridisk vurdering da de fikk disse opplysningene om opsjonene og størrelsen på dem i juni.

- Jeg ser at ministeren uttaler at han ikke kunne ha gjort noe. Det er tull. Selvfølgelig kunne han gitt råd til styret. Det er et bredt politisk flertall til å være kritiske til store opsjoner, sier Foss videre.

I et brev til departementet skriver ber han om svar på fire konkrete spørsmål i forbindelse med saken. Blant annet når departementet ble informert, hvor detaljert informasjonen var og hvorfor de ikke reagerte den gangen.

Kunne påvirket
- De har full hjemmel, og plikt, til å reagere og også mulighet til å innhente en juridisk vurdering av styrets opptreden. De gjorde det ikke da, men først nå, etter medieoppslaget, sier Foss som legger til:

- I juni kunne de påvirket styret, nå i august er det nesten umulig, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere