*Nettavisen* Nyheter.

- Yssen ble trakassert

Ingunn Yssen utenfor TV 2 i Oslo.

Ingunn Yssen utenfor TV 2 i Oslo. Foto: Thomas Paust

Valla-granskerne støtter Ingunn Yssen, og avviser samtidig Vallas versjon av mobbesaken.

09.03.07 18:57

FOLKETS HUS (NA24): - Den er detaljert, troverdig og støttes av sakens øvrige bevis, herunder en rekke vitneprov og forklaringer, medisinske funn og dokumentbevis, heter det i sammendraget av rapporten.

NA24 - din næringslivsavis

Utvalget mener at dette innebærer at de ikke har kunne ta utganspunkt i den forklaring som Valla har gitt.

LES OGSÅ: Holder Valla-rapport hemmelig

- Etter utvalgets syn er Vallas forklaring preget av begrenset innsikt i, og forståelse av, hvordan hennes adferd påvirker andre, og dels av et forskjønnet bilde av hva som faktisk har skjedd, heter det i rapporten.

- Foreligger trakassering
De skriver at Yssen har blitt utsatt for en rekke negative handlinger fra Valla som i omfang og varighet er tilstrekkelig til å fastslå at det foreligger trakassering.

LES MER: Legger all skyld på andre

Fougner-utvalget skriver i sin introduksjon at ledere må tåle mer enn underordnede ansatte og at de videre har tatt utgangspunkt i LO-kulturen når de har gransket saken. Den beskrives som tøff og med en direkte tone, noe som høyner terskelen for hva som kan regnes for å være trakassering.

- For utvalget har det imidlertid vært uproblematisk å skille mellomm en røff tone i en kamporganisasjon som ansatte må tåle, og uakseptabel adferd som klart overstiger den rettslige tålegrensen, heter det.

Ydmykelser og kontrollbehov
Utvalget beskriver uakseptabel adferd i en til en situasjoner, ydmykelser i møter og andre jobbsituasjoner, gjentatte og overdrevne beskyldninger om dårlig utført arbeid, tilsidesettelser i arbeidet, kontrollbehov og beskyldninger om illojalitet.

- Utvalget anser det ikke tvilsomt at Yssen har blitt utsatt for trakassering eller annen utilbørlig opptreden i strid med arbeidsmiljølovens § 4-3, tredje ledd. Utvalget finner det heller ikke tvilsomt at det er Vallas ledelse av Yssen som har vært trakasserende, heter det.

Her kan du lese rapportens sammendrag og konklusjoner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.