-Kast maten på trappa

Det hardner til i strømstreiken. Informasjonsdirektøren i Hafslund ber folk om å kaste bedervet mat på trappa til El & IT-forbundet.

- Slik vi ser det, er denne streiken helt meningsløs. Ingen i vår bedrift skjønner hvorfor vi streiker, og dette rammer kunden, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik i Hafslund til VG Nett. Dermed oppfordrer han alle som har fått fryselagret mat ødelagt som en følge av streiken, til å dumpe den råtne maten på trappa til EL & IT-forbundet.

Mandag ble 700 Hafslund-ansatte tatt ut i streiken, og det har rammet både bedrifter og private hardt.

- Vi er de største på markedet, og vi ble tatt ut som et ledd i spillet, mener Geitvik.

I de verste perioden var nesten 1000 Hafslund-kunder uten strøm, men midt på dagen på lørdag var det ikke mer enn et titall kunder som var strømløse. Da hadde regjeringen grepet inn og definert strømstansen som en fare for helse og sikkerhet.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen i El & IT-forbundet nekter først å tro at Geitvik har oppfordret strømkunder til å dumpe bedervet mat på trappa til forbundet.

- For det første har ikke EL & IT-forbundet noen trapp. Det jeg kan si, er at vi er i en lovlig konflikt ved at vi ikke har oppnådd enighet i årets forhandlinger. Når vi tar i bruk streikevåpenet, er vi klar over at det oppstår en alvorlig situasjon for strømkundene. Jeg hadde likevel forventet en noe mer seriøs opptreden i forholt til respekt for streikens spilleregler fra en så fremtredende representant for vår motpart, sier Jan Olav Andersen til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.