RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune S. Alexandersen (Nordlys)

– Løgn, usannheter og faenskap

Sist oppdatert:
Per Sandberg nekter for å ha gått til fysiske angrep på Frp-representanter i Troms.

(Nordlys.no): Onsdag kom det fram beskyldninger om at Frps stortingsrepresentant og avgått nestleder, Per Sandberg, skal ha gått fysisk til angrep på en lokal Frp-representant fra Troms. Samme dag innrømmet Tromsø-byråd Kristoffer Kanestrøm at det var han som havnet i krangel med Sandberg, men at det ikke skal ha vært kamp på tørre never.

- Det var som en heftig krangel, ikke noe mer, sier Kanestrøm til iTromsø.

Nordlys møtte Per Sandberg på Tromsø lufthavn Langnes onsdag. I intervjuet avviser han at han skal ha gått fysisk til angrep på noen i Troms Frp.

- Det er direkte løgn, sier Sandberg til Nordlys.

Han kommer samtidig med skarp kritikk av dem som setter fram slike beskyldninger.

- Spøkelser, sier Sandberg. Et ord han gjentar sju ganger i intervjuet, og i hvert svar - uavhengig av spørsmålet.

- Løgner fra spøkelser
- Det har vært mange spekulasjoner de siste dagene om årsaken til at du trakk deg. Hvorfor trakk du deg?

- Det at jeg har trukket meg og sagt nei til posisjoner, det er sammensatt. Det er den totale belastningen.

- Hva legger du i den totale belastningen?

- Det er mange ting som legges i det. Jeg har jobbet hardt over mange år. Derfor har jeg vurdert det dit hen at den totale belastningen er så stor at jeg velger å hoppe av. Men så registrerer jeg at noen føler seg truet. Og det skal jeg si til folk som leser Nordlys. Legg merke til de løgnene som presenteres nå fra spøkelsene i Troms.

- Hvem er spøkelsene i Troms?

- Det vet jeg jo ikke. Jeg har ikke peiling. Men det fremmes altså usannheter og påstander fra disse spøkelsene i Troms. De stiller jo ikke fram med sine ansikter. De bare fremmer usannheter og løgner. Ikke bare til presse og media i Troms, men også i rikspolitikken. Det er klart at å leve under slike forhold, det skjønner alle sammen er helt umulig.

- Lei av spillet
- Hvilke usannheter tenker du på?

- Ja, det tror jeg leserne i Nordlys og Troms er godt kjent med. Det har vært store oppslag rundt mine posisjoneringer, både i Troms og ellers. I dag en stor debatt riks med lekkasjer og usannheter fra disse spøkelsene i nord, som ikke tør å stå fram med ansiktet sitt og ta debatten. Det er kanskje en av årsakene til at jeg ikke gidder å være med på dette spillet lenger.

- En av disse kildene som du kanskje henviser til, har sagt at på et av møtene skal du ha gitt uttrykk for at du var ute etter å ta knekken på tre navngitte lokalpolitikere - Bjørn Gunnar Jørgensen, Kristoffer Kanestrøm og Louis Edvardsen. Hva er din kommentar til det?

- Jeg vil gjerne at dette spøkelset eller kilden står fram i stedet for å skjule seg i mørket og fremme usannheter og løgner. Det er ren og skjær feighet. I dag er det en rikssak på at jeg skal ha hatt en fysisk konfrontasjon med en eller annen fra Troms, sikkert et spøkelse det også. Dette er direkte løgn. Derfor ber jeg nå om at disse spøkelsene står fram i stedet for å drive fram på denne måten.

- Løgn og faenskap
- Ja, hva var det egentlig som skjedde på dette møtet?

- Jeg har ingen intensjoner om å drive på på samme måten som disse spøkelsene, men jeg ber folk om å lese boka, så får de se hvorvidt det er omtalt slike episoder. Så får de lese helheten der, hvis det er omtalt i det hele tatt. Men jeg ber folk om å merke seg at ingen av disse kildene eller spøkelsene har guts nok til å stå fram. Det i seg selv er en bekreftelse på at det er løgn, fanteri, usannheter og faenskap man driver med.

- Er Bjørn Gunnar Jørgensen, Kristoffer Kanestrøm og Louis Edvardsen et tema i din bok?

- Jeg har ingen kommentarer om hva som står i min bok, men jeg registrerer at flere driver nærmest en prosedyre for å forsvare seg i forkant av at boka kommer med løgner, usannheter og faenskap.

- Dårlig samvittighet
- Når det gjelder totalbelastningen, som var årsaken til at du trakk deg, hvor viktig var hensynet til familien?

- Den totale belastningen har gått over flere år. Det er ikke noe å legge skjul på at jeg har dårlig samvittighet overfor familie, venner og dårlig samvittighet overfor mine velgere i Sør-Trøndelag som ikke har fått den oppmerksomheten de har fortjent. Det er den totaliteten som gjør at jeg ikke har motivasjon. Husk at hvis du skal gjøre en topp jobb for Fremskrittspartiet må du være 110 prosent motivert og du må ha masse energi.

- Skal du nå kun konsentrere deg om å være stortingsrepresentant eller har du andre planer også?

- Det er ikke bare, bare det, å sitte i forsvars- og utenrikskomiteen, det er mye jobb der, men selvfølgelig har jeg planer, som alle andre har. Jeg har alltid planer, jeg, har alltid hatt planer og har planer.

Nye, politiske planer
- Hvilke planer, da?

- Det gjenstår å se, men jeg tror det blir veldig bra.

- Har det noe med politikk å gjøre?

- Ja, alt det jeg foretar meg har noe med politikk å gjøre.

- Har det noe med Frp å gjøre?

- Alt jeg foretar meg har noe med Frp å gjøre, så lenge jeg ikke er ekskludert.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere