RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skrekkscenario med Frp utenfor regjering

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen (Høyre)
Sist oppdatert:
Sentrale Høyre-politikere mener en blåblå regjering er det beste alternativet, siden Frp vil skape for mye trøbbel på utsiden.

Dersom de rødgrønne mister makten, må Erna Solberg trolig velge å gå sammen med bare Frp, eller bare KrF og Venstre. Flere av partiets stortingsrepresentanter har allerede konkludert med at det første er det beste, skriver Aftenposten ifølge NTB.

- Et surt og aggressivt Frp som føler seg utestengt, kan bli et mareritt for en ny regjering. Det er for alle formål best å ha Frp med på laget, sier en av dem.

Utad kommenterer partiledelsen bare den uttalte førsteprioriteringen om et firepartssamarbeid. Men på bakrommet diskuterer de sannsynligheten for at Høyre blir en del av en mindretallsregjering. Da mener flere det er lettere å først bli enig med Frp i regjering, og så forhandle med KrF og Venstre, enn omvendt.

Ikke bestemt deg? Ta Nettavisens valgtest og finn ut hvilket parti du bør stemme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere