*Nettavisen* Nyheter.

– Stoltenberg brukte vinterferien til NATO-samtaler

ØNSKET AV USA: USAs utenriksminister John Kerry fortalte Jens Stoltenberg at han er ønsket som ny NATO-sjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Jens Stoltenberg skal ha brukt store deler av vinterferien til å diskutere NATO-jobben med USAs utenriksminister John Kerry og sikkerhetsrådgiver Susan E. Rice.

Møtene foregikk i Det hvite hus og i det amerikanske utenriksdepartementet og var opprinnelig satt opp i forbindelse med Stoltenbergs verv som spesialutsending for klima, skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

Kilder opplyser til avisen at en vesentlig del av møtene i stedet ble brukt til å diskutere Stoltenbergs mulighet til å overta som generalsekretær i NATO.

Ifølge Dagens Næringsliv var det Tysklands statsminister Angela Merkel som tok initiativet til å fremme Stoltenbergs kandidatur og som lanserte ideen overfor president Barack Obama, som støttet forslaget.

Stoltenberg skal på forhånd ha fått signaler om at han var aktuell, men det var først i møtene med Kerry og Rice at han fikk ryktene bekreftet, skriver avisen.

Verken Jens Stoltenberg eller det norske Utenriksdepartementet vil bekrefte detaljer rundt prosessen, men ifølge Dagens Næringsliv skal den tidligere norske statsministeren etter samtalene i Washington ha sagt seg villig til å være kandidat. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.