RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 millioner til svømmeopplæring i barnehager

GJENNOMSLAG: Abid Raja (V) har tatt til orde for tidlig svømmeopplæring. Nå kommer det penger på statsbudsjettet til en prøveordning i barnehagene.
GJENNOMSLAG: Abid Raja (V) har tatt til orde for tidlig svømmeopplæring. Nå kommer det penger på statsbudsjettet til en prøveordning i barnehagene. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette er kun en begynnelse, men en svært god begynnelse, sier Venstres Abid Raja.

I budsjettforhandlingene på Stortinget fikk Venstre på plass 10 millioner i tilskudd for svømming i barnehagene. Tilskuddet vil gå til prøveprosjekt der frivillige organisasjoner går inn og bistår barnehagen med svømmeopplæring.

Les også: Vil ha svømmekurs i barnehagen

- I vår og høst har jeg hatt tett kontakt med flere representanter fra Svømme-Norge. Deres tilbakemelding var klar: Svømmeundervisning allerede fra barnehagealder vil gi et godt grunnlag før ordinær svømmeundervisning på barneskolen. Venstre gleder seg stort over å ha fått inn midler i budsjettet som vil danne grunnlaget for økt fokus på svømmeundervisning i barnehagene, sier stortingsrepresentant Abid Raja.

Fikk støtte fra kunnskapsminister

I høst har han ved to anledninger tatt opp svømmeundervisningen gjennom interpellasjoner i Stortinget. Tilbakemeldingene var gode. Kunnskapsminister Torbjørn Røe-Isaksen (H) sa at svømmeundervisning i barnehagene var noe man kanskje kunne se på.

- Jo yngre barna er, dess lettere er det å gi dem trygghetsfølelsen i vann. Små barn har også lettere for å lære seg grunnleggende ferdigheter i vann, og derfor mener Venstre det er helt essensielt at svømmeundervisning starter så tidlig som mulig. Det var gledelig at kunnskapsminister delte mine syn på dette i interpellasjonsdebatten. Gjennom å gi Venstre gjennomslag for tilskudd til dette på statsbudsjettet følger kunnskapsministeren opp. Det er svært gledelig, sier Raja ifølge en pressemelding fra Venstre.

Les også: Her får skolebarna 20 undervisningstimer årlig med svømming

- Kun en begynnelse

Samtidig er han klar på at 10 millioner ikke er tilstrekkelig for å snu den negative statistikken om norske barns dårlige svømmeferdigheter.

- Dette er kun en begynnelse, men en svært god begynnelse, sier han.

Raja sier han håper og tror at dette kommer til å bli en prøveordning flere og flere vil ønske å delta i. Han peker på at Norge ligger langt bak de andre nordiske landende i svømmeferdighet hos barneskolebarn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere