RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 «drapsmaskiner» avlivet

Sist oppdatert:
Politiet i Fredrikstad kjører tøft løp mot kamphundeiere.

I 2004 kom loven som forbyr kamphunder som amstaff og pitbull i Norge. Siden den gang har politiet i Fredrikstad avlivet 12 ulovlige hunder.

– Ulovlig oppbevaring av slike hunder er selvsagt bekymringsfullt i seg selv. Men ekstra ille blir det når vi vet at eierne ikke har kompetanse til og interesse av å oppdra dem riktig. Det er nok av skrekkeksempler som viser hvilke drapsmaskiner slike kamphunder kan være, sier avdelingssjef Lasse Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon til Fredriksstad Blad.

Politiet har allerede grepet inn inn i en rekke saker hvor aktører i byens kriminelle miljø har gått til ulovlig anskaffelse av spesielt amstaffer.

Kristiansen opplyser at kamphundene først og fremst er et problem i de kriminelle miljøene, der slike hunder brukes til beskyttelse, men også som statussymbol.

- Det er flere seriøse hundeeiere som har raser som amstaff, og som anskaffet hunden før forbudet ble innført. Disse vet hvordan de skal håndtere dyret, og det er ikke disse politiet er ute etter, opplyser Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere