*Nettavisen* Nyheter.

13.000 blir mobbet

Hver uke blir 13.000 barn og unge mobbet. Det skal et nytt manifest ta knekken på.

«Manifest mot mobbing» heter dokumentet som skal være med på å fjerne mobbing fra skolene.

I dag forpliktet regjeringen, Kommunenes Sentralforbund, Utdanningsforbundet og Foreldreutvalget for grunnskolen seg til å jobbe for nulltoleranse mot mobbing fram til 2008.

Flere gutter mobbes
Rundt 13.000 elever, eller 4,5 prosent av elevene som deltok i Elevundersøkelsen 2006, opplever å bli mobbet en eller flere ganger i uka.

Se hele undersøkelsen på Skoleporten.no

Guttene opplever noe mer mobbing enn jentene, og det er noe mer mobbing på mellomtrinnet og ungdomstrinnet enn i videregående skole.

- Fortsatt er det for mange barn og unge som blir utsatt for mobbing og andre former for vold og trakassering, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

-Nulltoleranse
- Innsatsen mot mobbing må skje der barn og unge befinner seg og må inkluderes i arbeidet for et godt og trygt oppvekst- og læringsmiljø. Vi er enige om at vi vil ha nulltoleranse mot mobbing, sier statsråden på vegne av manifestpartene.

Manifest mot mobbing bygger på erfaringene fra de to forrige manifestperiodene.

Tydelig ledelse, lokal handling og inkludering av foreldrene er tiltak som skal motvirke mobbing.

Ved å undertegne manifestet, forplikter regjeringen, Kommunenes Sentralforbund, Utdanningsforbundet og Foreldreutvalget for grunnskolen seg til å arbeide for at alle barn og unge skal ha et godt fysisk og psykososialt miljø der de ferdes - i barnehagen, på skolen, i skolefritidsordningen og andre organiserte fritidsaktiviteter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.