*Nettavisen* Nyheter.

1,4 mrd ekstra til forskning

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Forsking får 1,4 friske milliarder i tilskudd dersom Bondevik regjeringens budsjettforslag går gjennom i Stortinget.

14.10.05 14:13

- Det er bra at den relative veksten er størst i den næringsrettede forskningen. Dette er en viktig forutsetning for å få til en vekst i næringslivets egen forskning. Målet om tre prosent av bruttonasjonalproduktet i forskning innen 2010 forutsetter en slik vekst, sier Forskningsrådets direktør Arvid Hallén i en kommentar til budsjettforslaget.

Norsk Studentunion mener regjeringens forslag til statsbudsjett vitner om en gledelig forskningssatsning. Den avtroppende regjeringen foreslår å øke tilskuddet til forskning med 1.4 milliarder kroner.

Løft for kunnskapssamfunnet
- Dette vil bety et løft for kunnskapssamfunnet. Det er svært gledelig at regjeringen følger opp sine offensive mål fra Forskningsmeldingen, sier NSUs leder Jørn A. Henriksen i en kommentar til statsbudsjettet.

- Situasjonen de siste årene har vært at mange svært gode forskningsprosjekter ikke har fått finansiering. Dette budsjettforslaget er et steg i riktig retning, sier Henriksen.

- Fornøyd alt i alt
NSU peker på at det ikke er lagt opp til noen økning i bevilgninger til studentboliger, noe som gjør at det fortsatt er for få studentboliger. Men «alt i alt er NSU fornøyd med årets forslag til statsbudsjett», skriver organisasjonen i en pressemelding.

Søsterorganisasjonen Studentenes Landsforbund er ikke like fornøyd, og betegner budsjettforslaget som håpløst. Organisasjonen peker på at studiestøtten kun økes med en tusenlapp, og mener det reelle behovet er fire ganger så stort for å komme opp på samme studiefinansieringsnivå som i 2002.

- Vi må ha nok til kanel på grøten, sier lederen for StL.

Les alt om statsbudsjettet her.

Si din mening om statsbudsjettet i Veggavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag