RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20-åring vil erstatte Friele

Foto: Privat (Nettavisen)
Sist oppdatert:
20 år gamle Simen J. Willgohs vil erstatte Herman Friele i Bergen.

- Bergen trenger en ordfører som er mer folkelig enn Friele. En som gjør mer enn å gå rundt med et ordførerkjede, sier Simen Johan Willgohs til Nettavisen.

- Kom til meg
Bergen SV valgte i vår 20-åringen til sin ordførerkandidat.

- Det var ingen som hadde tenkt det, det kom litt uventet, for å si det slik. Det er litt kontroversielt, til og med i SV, som finner på mye rart, sier Willgohs.

Han tenkte selv at han skulle stå på 15. plass på bystyrelista da lederen for valgkomiteen ringte ham.

- Så endte jeg opp med å stå på 2.plass, og å bli ordførerkandidat.

- Lille far
Nå har han absolutt vennet seg til tanken på å innta maktens tinder. Men han bedyrer at han ikke akter å bli høy på pæra, snarere tvert i mot.

- Det høres ut som om du kan slå deg sammen med ordførerkandidat Fabian Stang (H) i Oslo?

- Den gamle bastionen dominerer så mye i Bergen at de fra 14 til 25 år ikke blir hørt. De gamle sitter på konditoriet og vet ikke hva som skjer. Vi må få inn folk i styre som kjenner livet.

Simen J. Willgohs (20)

- Stang kan framstå som folkets person, men Høyrepolitikk fungerer ikke i praksis. Vi har kanskje de samme målsettingene, men vi er fullstendig uenige om veien dit. Bergen trenger en radikal snuoperasjon, ikke flere næringslivstopper, kaffekonger, Scipsted og andre som tar oppmerksomheten bort fra de som trenger den

- Du har Eli Hagen som ditt forbilde?

- Jeg liker henne fordi hun er så rett fram, men hun er absolutt ikke mitt politiske idol. En skal ikke gjøre narr av henne fordi hun er så åpen som hun er. Politisk er det ikke mye fint å hente hos Frp, men jeg har sansen for folkeligheten. Det er viktig å være folkelig samtidig som en tenker langsiktig og helhetlig. Det er der Friele ikke skårer, selv om han har opptrådt på rockekonsert.

- Du har ikke mye fint å si om Friele?

- Han er en kjempekoselig kar, det skal han ha. Han er en typisk bergenser og ønsker det beste for byen. Han er jovial, avslappet og litt svær i kjeften. Men politisk er han rimelig snever. Han har ikke vært bra for Høyre, han har ikke fått fart på byen.

Konkurranse fra 23-åring
Med sine 20 år skulle en tro at Willgoghs er landets yngste ordførerkandidat, men der blir han slått av 17 år gamle Kristine Espeland Rafdal (Sp) fra Sauda kommune. Og det er flere unge som vil bli ordfører i Bergen. KrF har lansert 23 år gamle Filip Rygg som sin ordførerkandidat.

I dag har KrF flertall i byen sammen med Høyre og Venstre. Når dagens høyreordfører Herman Friele trekker seg vil også KrF arbeide for å få ordføreren. Men Willgohs mener han selv har at han har gode muligheter til å vinne kampen.

- Det som ble lovet med Friele er ikke innfridd. Bergenserne er ganske konservative, men plutselig kan de komme på sprell som ingen kan forutsi. Det er også en ekstrem radikal, nytenkende og frisk opposisjon i byen. RV er også veldig store.

Les mer politikk på Nettavisens valgseksjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere