200 nye behandlingsplasser for rusavhengige

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Avtroppende helseminister Jonas Gahr Støre trapper opp rusomsorgen.

25.09.13 10:13

OSLO (NTB): I statsbudsjettet for neste år setter helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) av midler til 200 nye behandlingsplasser for rusavhengige.

- Det er behov for større kapasitet, vi trenger flere behandlingsplasser. Jeg er opptatt av å styrke behandlingskapasiteten til de mest sårbare, som unge mellom 18 og 23 år, sier helse -og omsorgsminister Jonas Gahr Støre til Dagsavisen.

Årlig brukes det fire milliarder kroner på rusbehandling. Siden 2008 har dette beløpet økt med 70 prosent, eller 1,4 milliarder kroner, som har gått til kjøp av private behandlingsplasser. Nå øker regjeringen med 200 plasser, i tillegg til de 1.700 de har fra før.

- Jeg har vært opptatt av å styrke behandlingskapasiteten og behandlingskvaliteten. Dette er det første budsjettet jeg har utarbeidet som helse- og omsorgsminister. Og dette er en stor post som hører naturlig hjemme i budsjettprosessen, sier Støre.

Han går nå inn i sine siste uker som statsråd og håper at den nye regjeringen vil føre dette videre. Akkurat hvor mye de 200 nye plassene vil koste, er han ikke sikker på ennå, men han sier det er en stor satsing.

- Dette er et behandlingstilbud som i stor grad ideelle og private leverer i dag og som vil settes ut på anbud. Jeg håper at plassene kan være på plass midtveis neste år. På helårsbasis vil jeg anslå at dette kan koste et sted mellom 300 og 400 millioner kroner, og det tar budsjettet høyde for, sier Støre. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.