RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2,2 mrd. til klimafond

Sist oppdatert:
Et nytt milliardfond skal gi drahjelp til bedrifter.

- Mange bedrifter opplever vanskeligheter på grunn av krevende og forsinkende tilganger på kapital. Fondet skal bidra til at konkurransedyktige prosjekter kan settes ut i livet, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Regjeringen tilbyr 2,2 milliarder kroner i egenkapital til et nytt statlig investeringsfond. Næringslivet vil få tilgang til fondet gjennom Innovasjon Norges nettverk.

Det nye fondet skal prioritere de fem satsingsområdene miljø, energi, reiseliv, marin og maritim sektor, med et særskilt fokus på klima og miljø. Av egenkapitalen blir 0,5 milliarder kroner øremerket investeringer i marint næringsliv.

Fondet skal først og fremst investere i nyetableringer. Fondet skal tilby langsiktig risikovillig kapital til globalt orienterte og konkurransedyktige prosjekt. Investeringsfondet blir organisert som et datterselskap under Innovasjon Norge.

Innovasjonslån til 200 mill. mer
Regjeringen videreutvikler Innovasjon Norges ordning med landsdekkende risikolån til en ny ordning med landsdekkende innovasjonslån. Samtidig blir lånerammen utvidet fra 100 til 300 millioner kroner.

- Bedrifter i hele landet vil nyte godt av dette. Innovative vekstbedrifter har ofte et stort utviklingspotensial, og innovasjonslån skal stimulere til å utnytte dette bedre, sier Andersen.

Den nye ordningen skal i større grad rettes mot innovasjon og internasjonalisering.

69 mill. er til Innovasjon Norge
Innovasjon Norge får 69 millioner kroner mer enn i fjor, til sammen 1,1 milliarder kroner.

25 millioner kroner blir øremerket miljøprosjekt i de maritime næringene og til utvikling av nærskipsfartsflåten.

Reiselivssatsingen får 15 millioner kroner mer. Til sammen blir det 215 millioner kroner.

Forsknings- og utviklingskontrakter blir videreført med 250 millioner kroner i 2008.

Ideen er at det skal føre til en økt satsing på næringsutvikling, innovasjon og internasjonalisering medvirker til å realisere flere gode ideer, skape framtidsrettede arbeidsplasser og styrke verdiskapingen i norsk næringsliv.

- Med dette legger vi til rette for innovasjon og nyskaping i hele landet, spesielt på næringsområder der Norge har kompetanse eller spesielle forutsetninger, seier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere