RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

28 asylbarn kan få ny saksbehandling

Statsminister Erna Solberg møtte fredag en asylsøkerfamilie i Drammen. Familien har fått oppholdstillatelse i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg møtte fredag en asylsøkerfamilie i Drammen. Familien har fått oppholdstillatelse i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell
Bare 28 av barna som er blitt sendt ut av landet kan få ny saksbehandling, viser en gjennomgang av Kristelig Folkepartis og Venstres krav i asylbarnsaken.

Konflikten om asylbarna har skapt stor splid mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene. Venstre, og særlig KrF, står likevel på sitt, skriver Aftenposten, som har foretatt en gjennomgang av de to partienes krav.

Avisens tall er innhentet fra Politiets utlendingsenhet (PU). 28 barn vil få en sjanse til å få sakene sine behandlet på nytt dersom de to partiene vinner fram med sine krav.

Av disse 28 ble halvparten sendt ut i september, og bare ett barn er sendt ut de siste tre månedene. Foreløpig er det ingen som vet hvor mange av disse som vil ha reell mulighet til å få bli i Norge etter ny behandling av sine saker, skriver avisen.

De som eventuelt får gjort om sine vedtak, vil få muligheten til å komme tilbake til Norge med sine familier.

Det blir neppe noen løsning i saken før etter påske, men samtidig må en løsning være på plass før Venstre holder sitt landsmøte første helgen etter påske, ifølge avisen.

KrF og Venstre krever at lengeværende asylbarn som er sendt ut mellom 1. juli 2014 og 18. mars i år, skal få ny behandling av sine saker etter de nye asylreglene som ble innført i desember. Bare barn som har mer enn fire og et halvt års botid, skal få sine saker prøvd på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere