RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

36 milliarder skiller AP, SV og Sp

Foto: Mari Dale, TV 2 Nyhetene
Sist oppdatert:
De drømmer om å danne regjering sammen etter valget, men er slett ikke enige om hvordan pengene skal brukes. 36 milliarder skiller partiene. Se web-TV.

Kun én gang har de tre partilederne som drømmer om å danne regjering sammen etter valget neste høst, vært villige til å stille opp foran et kamera sammen. Og det er kanskje ikke så rart, for selv om de er enige om noe, er de uenige om svært mye.

Prioriteringene til Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet spriker med formidable 36 milliarder kroner.

LES MER:

SVs alternative budjsett

Aps alternative budsjett provoserer

Les hele budsjettforslaget til Ap her

Sps alternative budsjett

- De alternative budsjettene viser at vi er tre selvstendige partier, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

I tur og orden har de tre partiene presentert sine prioriteringer i den økonomiske politikken. Enkelte punkter er de delvis enige om.

De vil ha boligskatt, men har ulike boligskatteopplegg. Også moms er de uenige om.

SV øker skattene, kutter i forsvaret, og fjerner eksportstøtten til Tines Jarlsbergost - ikke akkurat noen gavepakke til Senterpartiet.

- Hvis ikke vi får ei regjeringsplattform som er tilstrekkelig grønn, ja da er det ikke aktuelt for Sp å være med, sier Sp-leder Åslaug Haga.

TV 2 Nyhetene har regnet på hva de tre er uenige om. Og avstanden i budsjettalternativene til de som drømmer om å styre landet sammen etter valget nesten år, er på svimlende 36 milliarder kroner.

- Hvor mye vil dere skrote for å få makt?

- Det svarer jeg ikke på, sier Kristin Halvorsen.

Det vil heller ikke Ap eller SV gjøre. Dermed er det høyst uklart hva slags politikk en eventuell rød-grønn regjering vil føre om de overtar makta etter neste valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere