RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500 mill. til helseforetakene

Sist oppdatert:
Regjeringspartiene og Frp er nå enige om fordelingen av 500 millioner kroner til helseforetakene. Partiene forutsetter at pengene skal gi økt behandlingskapasitet.

Budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet i finanskomiteen innebar 500 millioner ekstra til helseforetakene. Partienes fraksjoner i sosialkomiteen ble torsdag enige om fordelingen av disse midlene på de regionale helseforetakene, heter det i en pressemelding fra stortingsgruppene.

Helse Øst: 125 millioner

Helse Sør: 70 millioner

Helse Vest: 167 millioner (100 millioner er raskere oppretting av underfinansiering)

Helse Midt-Norge: 99 millioner (50 millioner er raskere oppretting av underfinansiering)

Helse Nord: 39 millioner

Helse Vest og Helse Midt-Norge får med avtalen rettet opp over halvparten av den underfinansieringen som Stortinget tidligere har vedtatt skal rettes opp i løpet av fem år.

Partiene har også blitt enige om at Helse- og omsorgsdepartementet må vurdere omfanget og innretningen av effektiviseringstiltakene i Helse Sør nærmere.

Avtalen innebærer også at rusforebyggende arbeid i regi av frivillige lag og organisasjoner styrkes med 3 millioner kroner. Dessuten økes tilskuddet til likemannsarbeid i regi av funksjonshemmedes og pensjonistenes organisasjoner med 4 millioner kroner. Norsk Forskningsråd får 3 millioner kroner ekstra til forskning på ADHD.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere