RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

60.000 for gravferden

Sist oppdatert:
Det koster 60.000 kroner å sende de tre drepte søstrene hjem til Pakistan. Men familien slipper regningen.

Fredag møtte nærmere 3000 personer frem for å minnes de tre søstrene Khan under en minnestund i moskeen i Motzfeldts gate på Grønland i Oslo. Lørdag sendes kistene til Pakistan.

På en ringerunde fredag får iOslo.no opplyst at det koster litt i overkant av 20.000 kroner å frakte hver kiste fra Norge til Pakistan. Til sammenligning vil det koste mellom 35- og 40.000 kroner å frakte en kiste til nabolandet India.

Flyselskapet betaler
Dermed kommer prislappen for å frakte de tre drepte Khan-søstrene på cirka 60.000 kroner. Men familien slipper den ekstra økonomiske belastningen på toppen av sorgen.

Det er nemlig slik at pakistanske velferdskomiteer, sammen med flyselskapet Pakistan International Airways, som plukker opp regningen for gravferden hjem til Pakistan. Etter det iOslo.no erfarer, er familien tilknyttet en slik komité.

Dermed blir ikke gravferden en så stor økonomisk belastning som man kunne frykte.

Umåtelig tungt
Sorgen er umåtelig tung å bære for familien Khan på Kalbakken. Eldstebroren er innlagt på Dikemark, og de tre søstrene fraktes hjem for å begraves lørdag. Heldigvis blir ikke kostnaden med hjemsendelsen en ekstra belastning.

Ifølge Mohammad Azhar i det første muslimske begravelsesbyrået i Norge, Al-Khidmat, dekkes alle utgifter med bårefrakten av velferdskomiteene, hvis familien er medlem av en slik komité.

- Det er komiteene som dekker alle utgifter. Selv om de færreste kjenner til kostnadene, og opplegget for å frakte sine pårørende hjem for begravelse, så benyttes dette tilbudet. Det er ofte organisert gjennom moskeene, sier han.

Kan søke statlig støtte
Alle som er bosatte i Norge, kan søke om gravferdsstøtte fra staten. Den kan nå opp i 16.500 kroner.

Det var sent søndag kveld at søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) ble funnet drept i sitt hjem på Kalbakken. Etter kort tid ble eldstbroren, Shahzad Khan (30) tatt av politiet. Han får nå psykiatrisk behandling. Onsdag ble det vedtatt varetektsfengsling i fire uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere