RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

76 prosent negative til spilleautomater

Sist oppdatert:
I en spørreundersøkelse utført for Norsk Tipping sier 76 prosent av de spurte at de tror dagens spilleautomater har negative konsekvenser for samfunnet.

Kun fire prosent mener at dagens spilleautomater har litt positive konsekvenser for samfunnet.

Av de 500 personene som nylig deltok i spørreundersøkelsen meningsmålingsinstituttet NorStat utførte for Norsk Tipping, mener 32 prosent av de spurte at dagens spilleautomater har "svært negative" konsekvenser for samfunnet. 44 prosent svarte "litt negative". Kun fire prosent svarte "litt positive" og null prosent "svært positive" konsekvenser for samfunnet. 16 prosent er verken positive eller negative, mens fire prosent "vet ikke".

Drastiske tiltak
- Resultatene i undersøkelsen viser at landets befolkning er negative til spilleautomatene slik vi kjenner dem i dag. Dette er ytterligere dokumentasjon på at det er nødvendig å gjøre noe drastisk for å få bukt med et problem. Vi er sikre på at den nye generasjonen spilleautomater, som er spesialutviklet for Norsk Tipping og det norske markedet, vil gi dette markedet et bedre omdømme blant folk generelt, sier administrerende direktør Reidar Nordby jr. i Norsk Tipping.

Statsråd Valgerd Svarstad Haugland informerte i dag at de nåværende regler for spilleautomater skal forlenges i et halvt år.

Lurt å vente
- Vi har sterkt anbefalt statsråden å avvente endelig avgjørelse i EFTA-domstolen. Det er alle parter tjent med, sier administrerende direktør Vibeke H Madsen i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, som berømmer Svarstad Haugland for avgjørelsen i dag.

Det har hersket stor forvirring omkring rammebetingelsene for spilleautomatene både hos operatører, utsalgssteder og de frivillige organisasjonene/formålene.

- Vi håper utsettelsen av spilleautomatmonopolet innebærer at det kommer til en dialog mellom alle parter og at det skapes klarhet i de fremtidige rammebetingelsene, sier Madsen.

- Gedigen skuffelse
Norsk forening for pengespillproblematikk, som organiserer behandlere og forskere på spillefeltet, mener dette er en gedigen skuffelse for mange tusen spilleavhengige og pårørende.

- De har med stor forventning sett frem til en sterkt bedret livskvalitet fra årsskiftet. Praktisk talt ingen land har en så liberal automatpolitikk som Norge, og det er svært gode grunner til å være langt mer restriktive enn i dag. Ut fra behandlernes erfaring med de spilleavhengige, må vi regne med at så lenge dagens automatpolitikk gjelder, skjer det daglig oppløsninger av familier på grunn av automatproblemer, forteller Hans Olav Fekjær, styreleder i Norsk forening for pengespillproblematikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere