RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aarebrot: - Han liker jo hunder

Sist oppdatert:
Valgforsker Frank Aarebrot unnskylder langt på vei byråd Øistein Christoffersens innvandringsblemme.

(iBergen.no) - Det er viktig å se i hvilken kontekst ordene har falt, sier Frank Aarebrot, og maner til forsiktighet.

- Det er ikke slik at FrP-politikere har monopol på å si dumme ting første dagen på kontoret.

- Men hva forteller det om dømmekraften når en i samtale med journalist nevner ordene hund og innvandrer i samme setning?

- Det var ikke det han gjorde. Han sammenlignet metoden å møte innvandrere med måten en møter barn og hunder på . Dessuten forstår jeg at mannen elsker hunder. Det hadde vært mye verre om det var en hundehater, sier han.

- Men det var uklokt?

- Selvfølgelig var det uklokt. Men jeg ser ikke noen grunn til å ta helt av. Det han ville si noe om var integrering av innvandrere og som sådan sier vel utsagnet i sin opprinnelige form noe om hvordan mannen tenker, sier Aarebrot.

Ordføreren taus
- Jeg har ingen annen kommentar enn pressemeldingen som blir sendt ut, sa en tydelig rystet Øistein Christoffersen til iBergen.no i heisen på vei opp til sitt nye kontor i Bergen Rådhus.

Bergens nye ordfører, Gunnar Bakke, unnskylder seg og sier han er ordfører for hele Bergen og ikke vil ha noen kommentar til politiske saker.

Den tidligere helsebyråden Trude Drevland er også knapp:

- Jeg er så glad for at jeg slipper å svare på slike spørsmål lenger, før hun rasker ut i bergensformiddagen bevæpnet med sin nye varaordførerstatus.

FrPs innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener man raskt kan bli mistolket.

- Når man diskuterer innvandring eller integrering er det viktig å velge sine ord med omhu. Det skal lite til for at noen kan tolke ord og setninger på en negativ måte, sier han til iBergen.no.

SV vil fjerne Christoffersen
SV i Bergen sammenligner uttrykket med nazistenes menneskesyn og holdninger og krever byråden fjernet før han er begynt.

I pressemeldingen sier Øistein Christoffersen følgende:

- Jeg beklager sterkt at jeg i et intervju med Åsane Tidende har kommet med uttalelser om innvandringspolitikk som er egnet til å misforstås og som har blitt oppfattet negativt.

- Jeg er veldig glad for at Christoffersen beklager disse uttalelsene og vil understreke at de ikke representerer byrådets politikk, sier byrådsleder Monica Mæland (H) i den samme pressemeldingen.

Les flere saker fra iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere