RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GRÅTT-HVITT: På bildet av Stortingets nyvalgte presidentskap skiller Abid Raja seg ut med en hvit jakke, og det har fått gjennomgå på Twitter. Fra venstre: Nils T. Bjørke (Sp), Magne Rommetveit (A), Eva Kristin Hansen (A), Olemic Thommessen (H), Morten Wold (FrP) og Abid Q. Raja (V). Foto: Stortinget.
GRÅTT-HVITT: På bildet av Stortingets nyvalgte presidentskap skiller Abid Raja seg ut med en hvit jakke, og det har fått gjennomgå på Twitter. Fra venstre: Nils T. Bjørke (Sp), Magne Rommetveit (A), Eva Kristin Hansen (A), Olemic Thommessen (H), Morten Wold (FrP) og Abid Q. Raja (V). Foto: Stortinget. Foto: Stortinget

Abid Raja får jakkekritikk: - De vil få seg et større sjokk i morgen

Sist oppdatert:
Venstre-toppen lover flere overraskelser når han debuterer i presidentstolen på Stortinget.

STORTINGET (Nettavisen): Venstres stortingsrepresentant Abid Raja ble lørdag valgt til femte visepresident på Stortinget, og blir dermed den første representanten Venstre har hatt i presidentskapet på 48 år.

BUNAD: Abid Raja får jakkekritikk på Twitter, men under åpningen av Stortinget hadde han kledd seg i mer nøytrale farger, i sin Oslo-bunad.

Raja, som fikk 33 blanke stemmer mot seg, har allerede gjort seg bemerket. På det offisielle bildet som er tatt av det nyvalgte presidentskapet, skiller han seg nemlig ut med en hvit dressjakke.

Jakkevalget er blitt kritisert og diskutert på Twitter, men selv tar den ferske visepresidenten kommentarene med knusende ro.

- Jeg tar ingen selvkritikk for å være velkledd, sier Raja muntert til Nettavisen etter Stortingets høytidelige åpning mandag.

Les også: Kongen: - Regjeringen vil føre en streng innvandringspolitikk

IKKE MOODS: Venstres Abid Raja (t.h.) og Himanshu Gulati (Frp) i Stortinget lørdag. Han avviser at han har på seg en jakka fra Moods of Norway.

- Tror ikke det var skivebom

Raja forteller at jakkevalget ikke var tilfeldig.

- Jeg personlig synes den jakka er utrolig kul, og jeg brukte den med stor stolthet. Den var ikke tilfeldig valgt som noen har sagt, det var nøye planlagt, sier Venstre-politikeren, og legger raskt til:

- Jeg påstår ikke at jeg er opptatt av mote og trender, men i den grad noen skulle være det, så tror jeg det ikke var helt skivebom, sier han.

Allerede tirsdag debuterer Raja i presidentstolen på Stortinget, og han lover flere overraskelser i klesveien.

- Jeg skal love at de kommer til å få seg et større sjokk i morgen. Jeg skal jo sitte der, og jeg har ikke tenkt å gå i noe nøytralt første dag på jobben. Da tar jeg på meg noe knæsj, sier han lattermildt.

Les også: Abid Raja: - Islamsk Råd Norge har seg selv å takke

Advokat John Chr. Elden er en av de som har kommentert jakka:

- Har ikke tenkt å bli grå

Raja sier han ikke vil være en grå stortingspolitiker.

- Jeg har ikke tenkt å bli en sånn grå eminense som bare går med grå klær. Jeg kommer til å gå etikettmessig helt riktig kledd, men kanskje ikke helt slik man er vant til hos en stortingsrepresentant, sier han.

- Men i dag er du mer nøytral?

- Nei, dette er bunad. Jubileumsdrakta til Oslo, påpeker Raja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere