RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer Erna etter drap

Sist oppdatert:
Knut Storberget advarer Erna Solberg mot å slå partipolitisk mynt på drapet på Mohamed Ahssain.

STORTINGET (Nettavisen): - Jeg synes Erna Solberg bør være forsiktig med å lage partipolitikk ut av dette, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Nettavisen.

Les også: - Drittkasting fra Storberget

- Får ned soningskøen
Erna Solberg har anklaget den rødgrønne regjeringen for å bruke åpen soning for å få ned den lange soningskøen. Drapsdømte Minh Quang Pham (34), som nå er siktet for drapet på Ahssain, soner i åpent fengsel. Ahssain ble onsdag meldt savnet, samme dag som Pham fikk permisjon fra Berg fengsel i Tønsberg.

Lørdag ble Pham stoppet i Larvik. I bagasjen på den sølvgrå Volvoen lå liket av Mohamed Ahssain i en bag. Ahssain var kraftig forslått. Politiet mener han ble slått og sparket til døde.

Men Storberget minner Høyre-lederen om at hun selv har godkjent reglene for åpen soning.

- Vi praktiserer det samme regelverket nå for åpen soning som den forrige regjeringen gjorde. Når det gjelder permisjoner, så har den drapssiktede hatt hyppige permisjoner siden 2003. Alle involverte må gå inn og se hva som har skjedd her, sier justisministeren.

Dypt tragisk
Storberget sier at drapet er dypt tragisk.

- Drapet er en dyp tragedie, og jeg har dyp medfølelse med den dreptes familie. Det er en mager trøst at bare få promiller av fanger som får permisjon begår kriminelle handlinger under permisjonen.

- Kan synes tidlig
Han er likevel halvveis villig til å ta selvkritikk.

- Det kan synes tidlig å bli overført til åpen soning etter fire av 21 år. Men vi har ikke lagt opp til at åpen soning skal bli mer hyppig. Samtidig skal vi huske at flertallet av de som soner i åpne fengsler soner dommer på under 90 dager. Det er for eksempel vinningsforbrytelser og folk som har kjørt for fort.

- Kaster dritt
Høyre-leder Erna Solberg mener Storberget «kaster dritt » når han hevder at Bondevik-regjeringen bevilget mindre til politiet enn de rødgrønne.

Knut Storberget holder fast på at hans regjering har økt bevilgningene til justissektoren.

- Bondevikregjeringen kuttet blant annet støtten til politiet i Oslo. Vi har økt bevilgningene med 100 millioner kroner, sier justisministeren til Nettavisen.

Han sier at kriminalomsorg i frihet også har fått 400 millioner kroner mer fra de rødgrønne.

- Dessuten bygger vi et nytt fengsel i Halden til en halv milliard kroner, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere