Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten: Ap-ledelsen i krisemøter om varsler-saken fredag

Toppledelsen i Arbeiderpartiet var ifølge Aftenposten samlet til krisemøter om varsler-saken i stortingsgruppens lokaler fredag formiddag.

– Jeg har ingen kommentarer. Dette håndteres av partisekretæren, sa partileder Jonas Gahr Støre til Aftenposten fredag morgen utenfor kontoret i Stortingets 3. etasje.

Han hadde fredag formiddag kontinuerlig møter og samtaler med sine nærmeste medarbeidere: Partisekretær Kjersti Stenseng, leder av Aps gruppesekretariat Hans Kristian Amundsen, rådgiverne Thomas Boe Hornburg, Astrid Huitfeldt og kommunikasjonssjef Camilla Ryste. Nestleder Hadia Tajik var også på plass på sitt kontor.

– Vi har fullt fokus på å behandle sakene. Hvor vi står i prosessen, vil jeg ikke kommentere, sier Stenseng til Aftenposten.

Stenseng sier hun ikke har vært i kontakt med Trond Giske fredag. Aps sentralstyre skal møtes igjen mandag, men det møtet er ifølge Stenseng ordinært og skal behandle en rekke politiske saker. Det er likevel ventet at Giskes fremtid som nestleder kan være avgjort før det.

– Det er naturlig at det gis en oppdatering, sier hun.

– Vi har ikke satt noen tidsfrist. Vi er opptatt av det skal gå raskt, men vi er også opptatt av at det skal være en forsvarlig saksbehandling, sier Stenseng.

LES OGSÅ: Ap-ordfører raser mot Hadia Tajik: - Bør vurdere å bytte ut begge nestlederne

Varslingssakene mot Giske startet 13. desember da Dagens Næringsliv skrev at Aps partiledelse hadde fått «henvendelser om flere saker om oppførselen til Trond Giske». Siden da har en rekke andre anklager mot Giske tikket inn.

22. desember sykemeldte Giske seg, og 1. januar ble han fritatt fra vervet som nestleder i Ap på ubestemt tid.

Les også

Her er Giske-varslene

Reklame

Hev smaken på grillmaten med disse deilige sausene

Kommentarer til denne saken