RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene.
Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Agderposten trykker Muhammed-tegning

Sist oppdatert:
- Helt normal journalistikk, sier Agderpostens redaktør.

Agderposten velger som en av få norske aviser å trykke en av de omstridte Muhammed-karikaturene. Tegningen står til en kommentar om karikaturstriden i torsdagens avis.

- Det har aktualisert seg et behov for å vise hva saken dreier seg om, sier ansvarlig redaktør Stein Gauslaa til Agderposten.

Avisen var en av få aviser som også for to år siden trykket tegningene. Onsdag omgjorde også NRK sin beslutning om ikke å bruke tegningene.

- Helt normal journalistikk
- Det er helt normal journalistikk. På samme måte som en kommentar om Manuela Ramin-Osmundsen ville vært ledsaget av et bilde av henne, må en kommentar om tegningene følges av tegningene, sier Agderpostens ansvarlige redaktør.

Forstander Basim Ghozlan i Det islamske forbundet, sier til Vårt Land at han mener det er rasistisk å trykke tegningene på nytt, og frykter reaksjonene.

- Å formidle noe idiotisk for å forsvare ytringsfriheten er bare dumt, sier Ghozlan.

Trykket i Danmark
Elleve danske aviser og en svensk avis valgte onsdag å trykke Muhammed-karikaturen til Kurt Westergaard, som viser profeten med en bombe i turbanen.

Den danske tegneren er truet på livet på grunn av tegningene. Dansk politi arresterte tirsdag to tunisiske menn og dansk-marokkaner, mistenkt for å ha planlagt å drepe 73-åringen.

En rundspørring NTB foretok onsdag, viser at svært få norske redaktører mener drapstrusselen og arrestasjonen i Danmark er god nok journalistisk grunn til trykke profeten med bombe i turbanen.

Kokkvold forundret
Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier han respekterer norske redaktørers avgjørelse, men er forundret over argumentasjonen:

- Det er enhver redaktørs rett å selv vurdere om de vil publisere Kurt Westergaards Muhammed-karikatur eller ei. Men jeg er forbauset over at så mange begrunner sin holdning med at det ikke har noen journalistisk relevans å publisere tegningen. Jeg registrerer jo hver dag at avisene publiserer mye med langt mindre journalistisk relevans enn denne saken, sier Kokkvold til fagbladet Journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere