RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akademikerne krever 25.000

Akademikerne mener lønnsøkningen for langtidsutdannede i staten i år bør ligge på 25.000 kroner i gjennomsnitt.

Lønnsoppgjøret for 120.000 statsansatte starter på fredag.

- Målet med årets lønnsoppgjør er å redusere lønnsforskjellene mellom privat og offentlig sektor, samtidig som vi moderniserer statens lønns- og personalpolitikk for å møte de store utfordringene som offentlig sektor står overfor, sier forhandlingsleder Knut Aarbakke i Akademikerne Stat.

Akademikernes forventer at lønnsveksten i privat sektor vil bli på nærmere fire prosent i år. En tilsvarende lønnsvekst i offentlig sektor vil gi statsansatte akademikere en lønnsøkning på 16 – 17.000 kroner i gjennomsnitt.

- Men denne gangen må de offentlig ansatte akademikerne få mest. Jeg mener en gjennomsnittlig lønnsøkning på 25.000 kroner for akademikerne i staten er rimelig, sier Aarbakke.

Han peker på at statsansatte akademikere har sakket akterut lønnsmessig i mange år. Lønnsforskjellene mellom akademikere i privat og offentlig sektor er nå på 100 – 200.000 kroner i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere