*Nettavisen* Nyheter.

Akershus gjenvalgte Åslaug Haga

Senterpartiets leder Åslaug Haga ble ikke uventet nominert på førsteplassen på stortingsvalglista for Akershus Senterparti lørdag.

20.11.04 17:13

Nominasjonsmøtet ble holdt på Skedsmo rådhus i Lillestrøm.

Haga sitter i dag på Akershusbenken i Stortinget i sin første periode. Hun har også vært statssekretær og kulturminister i sentrumsregjeringen. Haga er født og oppvokst i Nes på Romerike, er 45 år og bor i Ås, ifølge en pressemelding fra Senterpartiet.

Sundsbø nummer to
Dagfinn Sundsbø (57) fra Fet fikk 2. plassen. Han er generalsekretær i Senterpartiet og gruppeleder i fylkestinget. Her er han også leder for komiteen for regional utvikling, helse og kultur. Sundsbø er også i denne perioden vararepresentant for Haga i Stortinget.

På 3. plassen står Kari Mette Prestrud fra Ski. Hun er 27 år, nyutdannet jurist og jobber i politiet. Hun er også styremedlem i Akershus Senterparti og Ski Senterparti.

21-åring nominert
4. plassen gikk til ungdomskandidaten Alexander Fosse Andersen fra Sørum. Han er 21 år og studerer europapolitikk ved universitetet i Oslo. Han er også leder i Akershus Senterungdom, styremedlem i Akershus Senterparti og sentralstyremedlem i Senterungdommen.

Jens Sveaass fra Bærum står på 5. plass på stortingslista. Han er 34 år og jobber i forsvaret. Han er nestleder i Akershus Senterparti og Bærum Senterparti.

På de neste plassene står Cathrine Amundsen, Fet, Tron Erik Hovind, Ullensaker, Karoline Koller, Skedsmo, Tom Christophersen, Nittedal og Karin Gulbrandsen fra Aurskog-Høland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.