RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akershus gjenvalgte Åslaug Haga

Sist oppdatert:
Senterpartiets leder Åslaug Haga ble ikke uventet nominert på førsteplassen på stortingsvalglista for Akershus Senterparti lørdag.

Nominasjonsmøtet ble holdt på Skedsmo rådhus i Lillestrøm.

Haga sitter i dag på Akershusbenken i Stortinget i sin første periode. Hun har også vært statssekretær og kulturminister i sentrumsregjeringen. Haga er født og oppvokst i Nes på Romerike, er 45 år og bor i Ås, ifølge en pressemelding fra Senterpartiet.

Sundsbø nummer to
Dagfinn Sundsbø (57) fra Fet fikk 2. plassen. Han er generalsekretær i Senterpartiet og gruppeleder i fylkestinget. Her er han også leder for komiteen for regional utvikling, helse og kultur. Sundsbø er også i denne perioden vararepresentant for Haga i Stortinget.

På 3. plassen står Kari Mette Prestrud fra Ski. Hun er 27 år, nyutdannet jurist og jobber i politiet. Hun er også styremedlem i Akershus Senterparti og Ski Senterparti.

21-åring nominert
4. plassen gikk til ungdomskandidaten Alexander Fosse Andersen fra Sørum. Han er 21 år og studerer europapolitikk ved universitetet i Oslo. Han er også leder i Akershus Senterungdom, styremedlem i Akershus Senterparti og sentralstyremedlem i Senterungdommen.

Jens Sveaass fra Bærum står på 5. plass på stortingslista. Han er 34 år og jobber i forsvaret. Han er nestleder i Akershus Senterparti og Bærum Senterparti.

På de neste plassene står Cathrine Amundsen, Fet, Tron Erik Hovind, Ullensaker, Karoline Koller, Skedsmo, Tom Christophersen, Nittedal og Karin Gulbrandsen fra Aurskog-Høland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere