Akhtar Chaudhry rett til topps på Blogglisten

Akhtar Chaudhrys oppgjør med Krekar fenget Norge, og sikret ham førsteplassen på blogg-listen.

Akhtar Chaudhrys oppgjør med Krekar fenget Norge, og sikret ham førsteplassen på blogg-listen. Foto: Magnus Blaker

Med sitt oppgjør med Krekar kuppet han førsteplassen.

27.02.15 18:58

Tidligere SV-topp og visepresident på Stortinget, Akhtar Chaudhry (53), troner nå på toppen av blogglisten, over de mest leste bloggene i Norge.

Nettavisen-bloggerens siste innlegg, der han tar et kraftig oppgjør med Krekars holdninger og uttalelser til NRK denne uken, er i skrivende stund lest over 100.000 ganger.

I tillegg er bloggen delt hele 22.000 ganger.

«Jeg henvender meg til deg som en muslim, som en norsk muslim. Du har i dag, igjen, sendt sjokkbølger i mitt lille land. I kveld sitter kanskje et par millioner nordmenn - kristne, hinduer, buddhister, bahai'er, humanetikere, troende, ikke-troende - og selvfølgelig også muslimer - som er redde og fortvilte», skriver Chaudhry i bloggen.

Les hele bloggen: Til Mullah Krekar!

Traff en nerve
Chaudhry er glad for at innlegget er godt lest, selv om han mener at det ikke er revolusjonerende tanker han presenterer.

- Jeg tror det betyr at jeg har truffet en nerve. Mange mener nok det

Da Nettavisen møtte Akhtar Chaudhry fredag ettermiddag kom en rekke personer bort til han for å takke han for blogginnlegget hans. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

samme, og har ønsket at noen skulle si det høyt, sier Chaudhry, da Nettavisen møter han fredag ettermiddag.

Midt i intervjuet kommer et eldre ektepar bort til han, og takker han for det han har skrevet. Det samme gjelder en ung kurdisk kvinne.

- Vi trenger flere som deg. Som kurder traff det meg midt i hjertet, sier hun.

- Tilbakemeldingene har vært overveldende positive. Og så er det alltid noen som er mindre positive, men det må man alltid regne med, sier Chaudhry, som legger til at ingen av tilbakemeldingene har vært ubehagelige eller truende.

- Du har spyttet oss i ansiktet
Fredag ettermiddag blir Krekar fremstilt for fengsling i Oslo tingrett, siktet for å ha oppfordret til straffbare handlinger i NRK-intervjuet.

Siktelsen er nå også utvidet til å gjelde trusler.

Her er blogglisten nå, der Akhtar Chaudhry troner på toppen over landets mest leste blogger.

I intervjuet sa Krekar at nordmenn som tegner Muhammed, fortjener å dø. Han sa også at Paris-terroren gjorde ham glad.

«Du har i kveld gjort et ærlig forsøk på å hviske vekk det arbeidet norske muslimer i sin hverdag gjør for å vise at islam betyr kun fred, barmhjertighet, tilgivelse og nestekjærlighet. I dag har du spyttet i ansikt på oss alle...», skriver Chaudhry om Krekar.

Han mener Krekar er en mann uten ære.

«Er du en mann av ære, bør du faktisk dra tilbake og stå til ansvar for dine handlinger i Irak. Men du er ingen mann av ære eller verdighet. Tvert i mot er du en feig mann som nyter godt av vårt demokrati og våre verdier, men samtidig ønsker å brenne det hele ned. Du skal vite at du skal ikke vinne denne kampen. Historisk sett er du en fotnote som ingen kommer til å huske om noen få år», står det i blogginnlegget.

- Er sint
Chaudhry forteller at bakgrunnen for at han skrev blogginnlegget er frustrasjon over at Krekar raserer tilliten mange muslimer har brukt åresvis på å bygge opp.

- Jeg var - og er - veldig sint. Dette er en person som ikke har noen forankring i det norske muslimske miljøet, som i løpet av så kort tid klarer å rive ned den tilliten veldig mange, særlig i den yngre generasjonen, har brukt veldig mye tid på å bygge opp, sier Chaudhry.

Han forteller om stor frustrasjon i det norske muslimske miljøet.

- Ja, det er mye frustrasjon, mange opplever det som urettferdig, sier han.

- Går utover mine barn
Chaudhry mener det er spesielt frustrerende at Krekars holdninger går utover de yngre generasjonene, som ønsker å bli inkludert i det norske samfunnet.

- Når folk får han som referanseramme, så går jo det utover min sønn og min datter når de skal ut og søke jobb, sier han, og understreker at det er nettopp derfor det er så viktig med motstemmer, som kan bidra til å bygge tillit igjen.

- Jeg håper at vi har klart å begrense skadene, men det er klart at dette er et skudd for baugen, sier han.

- Det er ikke overraskende
Chaudhry begynte å blogge fast for Nettavisen i begynnelsen av februar.

- Det er veldig hyggelig at Akhtar Chaudhry gjør det så bra, og det er ikke overraskende at han har høye lesertall. Han er en svært positiv og kunnskapsrik person å forholde seg til, og han skriver godt, sier magasinsjef Gaute Tyssebotn i Nettavisen.

Han forteller at Nettavisen over tid jobbet med å bygge opp en stall av kommentatorer, og har nå rundt 100 stykker som blogger for Nyheter, Økonomi og Sport, i tillegg til de 300.000 avisen har på blogg.no.

- Vi merker godt effekten av Nettavisen-bloggerne beriker våre forsider med kommentarer som utfyller den redaksjonelle dekningen, og det gjør at vi har tatt en posisjon som et nettsted folk går til for ytringer relatert til nyhetsbildet, sier Tyssebotn.

For nå er ikke lenger blogging bare forbeholdt unge jenter.

- I tillegg til Chaudhry har vi jo også denne uken fått et løft på Monika-saken der både John Christian Elden og Carl Bore kommenterte saken i egne blogger i tillegg til den redaksjonelle dekningen. Det samme gjør vi innenfor segmenter som sport og økonomi, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.