RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alkoprosjekt i vasken

Ungdommer drakk og ruset seg like mye etter at Staten brukte 20 millioner kroner.

Staten fikk svært lite igjen for pengene som ble brukt på et rusprosjekt rettet mot ungdom. Ni kommuner fikk til sammen 20 millioner kroner som skulle brukes til forebyggende tiltak og til å begrense rusbruk blant barn og unge.

En evaluering som legges fram mandag viser imidlertid at ungdommene i de aktuelle kommunene drakk og ruset seg like mye som ungdom andre steder, etter prosjektet, skriver Aftenposten.

- Vi finner ingen effekt når det gjelder rusbruk og skader relatert til dette, etter veldig omfattende analyser. Det er enkelte ting her og der som går i favør av kommuner som har vært med på prosjektet, men når vi ser på det helhetlige bildet, ser vi ingenting som kan tolkes i retning av effekt, fastslår forskningsleder Ingeborg Rossow, Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) til avisen.

Regionprosjektet var en del av Bondevik II-regjeringens Handlingsplan mot rusmiddelproblemer og ble administrert av Sosial-og Helsedirektoratet.

Rossow mener det mislykkede prosjektet delvis kan forklares med at kommunene valgte «lettversjoner» av tiltakene, og delvis med at store deler av pengene gikk til lønn til prosjektkoordinator.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere