RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnesty refser Solheim

Sist oppdatert:
Amnesty International Norge mener Erik Solheim undergraver den internasjonale straffedomstolen.

Årsaken til kritikken er at utviklingsminister Erik Solheim godtar Sør-Sudans hestehandel med en krigsforbryter. Solheim sa til Aftenposten i går at han har forståelse for den avtalen regjeringen i Sør-Sudan har inngått med den krigsforbrytertiltalte militslederen Joseph Kony.

Avtalen er at Kony og hans Herrens motstandshær har fått mat og 20.000 dollar mot å avstå fra angrep mot folk i Sør-Sudan. Kony er etterlyst for drap, voldtekter og kidnappinger i Nord-Uganda.

- Dette er helt horribelt. Joseph Kony er ettersøkt av den internasjonale straffedomstolen, og det Solheim gjør er å undergrave straffedomstolen, sier fungerende generalsekretær i Amnesty Intenational Norge, John Peder Egenæs.

Erik Solheim sier selv at han ikke har kommentert gavene til Herrens motstandshær, men forsøkene på å skape fred gjennom å snakke med Kony. Han mener gavene til ettersøkte krigsforbrytere er noe vi ikke trenger å mene noe om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere