RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper avgiftskåte kommuner

Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg ønsker å gjøre eiendomsskatten til en het valgkampsak. Nå reiser hun rundt i avgiftskåte kommuner der eiendomsskatten er doblet eller tredoblet.

- Vi ser en trend der mange Ap-styrte kommuner øker eller innfører eiendomsskatt. Dette er egentlig en unnskyldning for ikke å ta de nødvendige omlegginger. Vi ser spesielt mange slike tilfeller i Østfold og Akershus, sier Høyre-leder Erna Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag besøkte hun Fredrikstad kommune, en av kommunene der politikerne truer med å øke eiendomsskatten for å fylle opp en slunken kommunekasse.

Solberg mener argumentet om at kommunene får for lite overføringer fra staten ikke holder:

- Fredrikstad tar inn tre ganger så mye i økt eiendomsskatt som det Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett ville gitt kommunen, sier Høyre-lederen ifølge ANB, og maner kommunene til i stedet å finne ut hvordan de kan oppnå innsparinger på driftsbudsjettet, blant annet gjennom konkurranseutsetting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere