*Nettavisen* Nyheter.

Anklager Bjarne Håkon Hanssen for å ha truet ung kandidat til å trekke seg

BJARNE HÅKON HANSSEN beskyldes for å ha truet en partikollega til å trekke seg fra nominasjonslisten. Foto: NTB Scanpix

Skal ha sagt at hun ikke hadde støtte sentralt i Arbeiderpartiet.

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) beskyldes for å ha truet tredjekandidat Jorid Holstad Nordmelan (25) til å trekke seg fra nominasjonslisten.

Det skriver Adresseavisen (krever innlogging).

Avisen har snakket med flere kilder som forteller at Hanssen skal ha ringt Nordmelan, og sagt at hun ikke hadde støtte sentralt i Arbeiderpartiet og at de oppfattet at hun var på «feil lag».

Ifølge Dagbladet ønsker ikke Holstad Nordmelan ikke å kommentere saken, men hun har ikke trukket seg fra nominasjonslisten.

Håkon Hanssen verken bekrefter eller avkrefter at han ringte Nordmelan. Han sier de ikke har hatt noen konflikt, og at de fortsatt er gode venner. Begge kommer fra Namsos, og Holstad Nordmelans mor, Arnhild Holstad, var Hanssens tidligere politiske rådgiver.

- Jeg og Jorid har vært venner i mange år. Om jeg snakker med Jorid og hva jeg eventuelt snakker med henne om er mellom oss. Jeg refererer ikke fra vennesamtaler, og det overrasker meg om noen påstår at de vet hva jeg og Jorid eventuelt har snakket om, skriver han i en sms til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.