RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder homo-hets

Sist oppdatert:
Frp-politiker Odd Djøseland har blitt politianmeldt etter at han krevde en homo- og lesbefri strand i Farsund.

- Jeg leverte anmeldelsen i går. Jeg synes Djøselands uttalelser er svært krenkende for en gruppe som på mange måter er usynlig, sier bifile Bent Sandvand fra Feda ved Farsund til TV 2 Nettavisen.

Mange har reagert etter at Djøseland skrev i Farsunds Avis at vanlige heterofile mennesker som er på stranda «føler et sterkt ubehag ved tanken på at lesber og homoer kanskje ligger og sikler og vurderer dem som potensielle objekter».

Sentral politiker
Djøseland er kommunestyremedlem og leder av helse- og omsorgsutvalget i Farsund, og har møtt på Stortinget som vararepresentant for Fremskrittspartiet fra Vest-Agder.

- Djøseland har sagt at innlegget til en viss grad var ment å være en humoristisk reaksjon på et vedtak i kommunen om mobil-fri strand?

-Djøselands uttalelser bygger opp under fordommer som mange har. At en politiker som er leder av helse- og omsorgsutvalget i Farsund sier det, gjør meg fly forbannet. Han skal jo jobbe for at alle skal ha det bra i samfunnet, sier Sandvand.

Stadig homobråk

Daværende Frp-formann Carl I. hagens uttaleser om homofile fikk Frp-er og kommunestyrerepresentant i Øvre Eiker, Ole Martin Moen, til å se rødt i 2004. Han meldte seg ut etter Hagens uttalelser om homofile i TV 2s debattprogram «Holmgang».

Ett år senere provoserte Hagen igjen da han sa at seksuell legning ikke er noe å feire .

- Det er ingenting å feire at man er homofil. Vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt. Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det synes jeg er veldig trist, sa Hagen

Det fikk Frps stortingsrepresentant André Kvakkestads samboer til å melde seg ut av partiet.

De neste til å forlate partiet på grunn av uttalelser om homofili, var Rune Johannessen (24) og Alexander Leiknes (20) fra Lenvik FpU.

De unge politikerne karakteriserte homofili som en sjukdom som bør behandles for å stoppe «smittebærerne»

Lederen i FpU tok affære, og de to er nå medlemmer av Demokratene.

- Kan føre til selvmord
Han mener holdningene Djøseland representerer i verste fall kan føre til selvmord.

- Uttalelser fra mor eller far rundt middagsbordet om at de støtter Djøseland kan være nok til at deres datter eller sønn ikke våger å stå fram som homofil eller bifil. Det kan ende med at de flytter fra den plassen de bor på, eller i verste fall får psykiske problemer eller tar selvmord, sier han.

- Forventet mer av Siv
Sandvand reagerer også svært sterkt på at Frp-formann Siv Jensen ikke vil refse Djøseland. Utspillet om homofri strender ser ikke ut til å få konsekvenser for Djøseland. Han er ikke bedt om å komme med noen offentlig beklagelse, og det ikke er kommet forslag om suspensjon eller eksklusjon, verken fra partiledelsen sentralt eller fra Vest-Agder.

- Jeg ble overrasket over at hun sier at Djøselands uttalelser ikke er Frps politikk, men at hun ikke vil gripe tak i det mer. Djøseland har jo blant annet møtt på Stortinget som vara, og er Frp-politiker. Jeg fatter det ikke, jeg hadde trodd bedre om henne, sier Sandvand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere