RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmelder sosialarbeider

Foto: Gry Veiby
Fattigforeningen anmelder en sosialarbeider i Ålesund kommune for å ha utlevert en klient.

Det er Foreningen Fattignorge som anmelder en sosialarbeider i Ålesund kommune for brudd på taushetsplikten og uforstand i tjeneste.

- Brøt taushetsplikten
- Sosialarbeideren gav opplysninger om klienten som vi oppfatter som fortrolige og dessuten til klientens ugunst – uten at klienten selv var til stede, sier daglig leder i Foreningen Fattignorge, Georg Rønning, til Nettavisen.

Rønning var til stede på møtet på vegne av klienten, som ifølge Rønning selv var så nedkjørt etter langvarig kamp mot sosialtjenesten.

- Dette er en mann som var uten strøm i fire måneder fordi sosialtjenesten mente han hadde penger nok til å betale strømregningen sin, sier Rønning.

Ble ikke hørt
Rønning leder Foreningen Fattignorge, som er en ideell organisasjon som arbeider for de rundt 130.000 nordmennene som mottar sosialhjelp. Foreningen skal være et talerør for fattige, og bistår blant annet i sosialmottakeres møte med sosialkontoret.

- Vi hadde da i lang tid forsøkt å få saken hans opp, og fortalte sosialkontoret at han satt uten strøm. I møte med kommunen får vi høre at det ikke er en nødssituasjon fordi en nødssituasjon er noe som skjer plutselig, sier Rønning.

- Men vi mener at fordi regningene har hopet seg opp over tid så er nøden større, legger han til.

- Ålesund kommune maktarrogante
Nå har foreningen sett seg lei på det de mener er Ålesund kommunes maktarroganse.

- Kommunen antok og mente at mannen hadde penger nok selv, men uten å kunne begrunne det. Det er et gjennomgående trekk i all saksbehandling: De påstår, men kan ikke påvise, raser Rønning.

Sosialkontoret sørget nylig for at klienten fikk strømmen tilbake, etter press fra Foreningen Fattignorge.

- Første gang jeg snakket med ham så var det som å snakke med en begravelsesagent. Nå spøker han og ser lyst på ting. Det beviser at det er så lite som skal til for å få ting til å fungere, sier Rønning.

- Lite ressurser
Virksomhetsleder for Helse og sosiale tjenester for ytre bydeler i Ålesund, Harald Myren, nekter å kommentere anmeldelsen, men innrømmer at sosialtjenesten i Ålesund kommune sliter med ressursene.

- Ålesund kommune mangler åtte årsverk hvis vi går ut fra landsgjennomsnittet, sier Myren til Nettavisen.

- Vi har for lite ressurser, men jobben som blir gjort er veldig god, legger han til.

Den anmeldte sosialarbeideren var ikke tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere