RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anniken freder fruene

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sist oppdatert:
Den nye statsråden vil ikke presse noen ut i arbeid.

Statsråd Anniken Huitfeldt ønsker ikke å delta i den debatten som Daniel Franck startet med å erte på seg 80 prosent av mamma-ene på Snarøya med sine skarpe uttalelser.

Les også «Daniel Franck disser frustrerte fruer»

Men Huitfeldt har følgende kommentar til Nettavisen:

- Jeg vil gjerne at så mange som mulig deltar i arbeidslivet. Videre må folk gjøre sine egne valg om de vil være hjemmeværende en tid eller ikke, sier hun til Nettavisen.

Hun kjenner ikke til at det er dokumentert at kvinner på vestkanten er mer hjemme:

- Ikke dokumentert
- Meg bekjent er det ingen undersøkelse som bekrefter påstanden om at kvinner på vestkanten er mer hjemme enn andre. Det er imidlertid viktig for meg å arbeide for at de kvinner som kan og vil, får et arbeid de kan leve av, sier Huitfeldt til Nettavisen.

Fra Likestillings- og diskrimineringsombudet får Nettavisen følgende kommentar:

- Vi har ingen dokumentasjon på at likestillingen generelt i Norge påvirkes av de valg som foretas av menn og kvinner på Oslos vestkant, sier avdelingsleder på samfunnsavdelingen, Bjørg Unstad hos Likestillings- og diskrimineringsombudet til Nettavisen.

- Skaper klasseforskjell
Midt i fellesferien i fjor raste debatten om flotte fruer som valgte å være hjemme med barna, forsørget av sine rike menn.

Daværende barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem uttalte seg bestemt til Dagens Næringsliv:

- For de fleste norske kvinner er dette en ukjent virkelighet. For de fleste norske kvinner handler det om å få den private husholdningen til å gå rundt. Dette viser at Norge fortsatt har et klassesamfunn. Og at det finnes kvinner i Norge som gjennom rike ektemenn opprettholder et kjønnsrollemønster de fleste kvinner i Norge har forlatt, sa Bekkemellem til DN.

Hun avviste samtidig å bruke makt for å få kvinnene ut i arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere