RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Thor-Martin Rustad
Thor-Martin Rustad Foto: Arild J. Waagbø

Antiislam-gruppe hacket

Sist oppdatert:
Thor-Martin Rustad (21) mistet kontrollen over sin egen Facebook-gruppe.

Torsdag formiddag skrev Nettavisen om Facebook-gruppen «Nei til mer islamisering av Norge», som på kort tid har fått over 23.000 medlemmer. Gruppen var opprettet av Thor-Martin Rustad.

Noen timer senere var gruppen omdøpt til «Vi som har blitt lurt med i en rasistisk gruppe», uten Rustads viten og vilje.

- Gruppen har blitt hacket. Det er ganske så klart. Det var bare jeg som var administrator for den gruppen. Jeg skal prøve å rydde opp i det, sier Thor-Martin Rustad til Nettavisen.

LES OGSÅ:- Aggressiv stemning i Norge nå

Informasjonssjef Henrik Lunde i Antirasistisk senter sier til Nettavisen at negative stemningsbølgen kan føre til mer diskriminering og voldelige handlinger.

- Ikke nynazist
Før Facebook-gruppen fikk nytt eierskap og navn, konfronterte Nettavisen Thor-Martin Rustad med innholdet på siden.

- Bildene som er publisert på gruppa minner sterkt om hvordan nynazistiske grupper kommuniserer. Tilhører du en nynazistisk organisasjon?

- Det er sikkert noen som mener at dette minner om nynazisme, men det er ikke ment sånn. Flere gruppemedlemmer har blitt blokkert på grunn av ting de har skrevet, jeg har forsøkt å holde en viss kontroll. Gruppen er beregnet på islamisering, den er ikke mot innvandrere. Innvandrere trenger den støtte og hjelp de kan få, for integreringen fungerer ikke, sier Rustad.

- Muslimske venner
Rustad opplyser at han har muslimske venner.

- Det er religionen jeg er imot, ikke muslimer som personer, sier han.

- Du kaller deg 120 prosent norgespatriot på Facebook. Har du noe med partiet Norgespatriotene å gjøre?

- Nei, det med 120 prosent patriot er bare et kallenavn jeg har fått. Jeg er ikke med i Norgespatriotene. Det eneste partiet jeg er medlem av er Fremskrittspartiet, sier Rustad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere