RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anundsen: – Ansvaret er mitt

Ingen enkel dag for statsråd Anders Anundsen (Frp).
Ingen enkel dag for statsråd Anders Anundsen (Frp). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) tar kritikken i asylbarn-saken på alvor, men avviste ansvarsfraskrivelse i debatten i Stortinget tirsdag.

– Det er viktig for meg å være en god leder og ta ansvar, sa Anundsen da han forklarte seg fra Stortingets talerstol.

Anundsen at han tar kritikken fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti på alvor og til etterretning.

– I denne saken har jeg vært tydelig på at ansvaret har vært mitt. At det foreligger ansvarsfraskrivelse vil jeg på det sterkeste avvise, sa statsråden.

Han tar altså ansvar for at de politiske føringene fra Justisdepartementet ikke ble videreformidlet fra Politidirektoratet til Politiets utlendingsenhet (PU), men sier at feil kan skje.

– Det er også godt lederskap å ha tillit til de underliggende etater, at de gjennomgår og følger opp tildelingsbrev. Men feil og rutinesvikt kan skje. Det må vi bruke i en læringsprosess som i framtiden gjør oss sterkere, sa Anundsen.

Han avviste også at han har brutt opplysningsplikten og sier det var først etter kontrollhøringen tidligere i år at han ble kjent med at Politidirektoratet ikke hadde forstått endringen i tildelingsbrevet.

Mistillitsforslaget fra Ap, SV og Senterpartiet kommer ikke til å få flertall under avstemningen tirsdag, men det vil bli vedtatt kraftig kritikk av Anundsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere