RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anundsens skrytevideo omtales internt som propaganda


Justisminister Anders Anundsen som programleder i filmen «Trygghet i hverdagen». Her på besøk hos PST.
Justisminister Anders Anundsen som programleder i filmen «Trygghet i hverdagen». Her på besøk hos PST. Foto: Justisdepartementet
Skrytefilmen som justisminister Anders Anundsen (Frp) lanserte i valgkampen, omtales som propaganda internt i Justisdepartementet.

Epostene omhandler praktiske detaljer i planleggingen og produksjonen av Anundsens video – som han selv har avvist er propaganda, skriver VG.

«Klippen begynner å nærme seg ferdig for langversjonen av Anundsens andakt,» skriver en offentlig ansatt person, som er anonymisert, i august.

«Vi skjønner og er ikke uenige. Men i propagandaens tjeneste vil vi ha en mellomløsning. Kort, men med intro og klipp fra innslag med statsråden. ??» skriver en annen.

Les også: - Disse statsrådene bør byttes ut

I en tredje epost ber en ansatt i Kommunikasjonsenheten om at det legges inn flere klipp i filmen hvor Anundsen kan skryte av regjeringen.

Da videoen ble lagt ut på regjeringens nettsider i august, fikk justisministeren skarp kritikk, både for å ha brukt skattebetalernes penger på «propaganda» og for å ha misbrukt offentlig ansatte i politisk øyemed. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere