*Nettavisen* Nyheter.

Ap freder kontantstøtten

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Arbeiderpartiet vil frede kontantstøtten til full barnehagedekning er på plass.

02.02.05 08:31

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg lovet på Tabloid på TV 2 tirsdag kveld at partiet ikke vil fjerne kontantstøtten så snart de får mulighet.

- Iallfall ikke før vi har full barnehagedekning. Vi føler det viktigste er at alle barn som ønsker barnehageplass, skal få det, sa Stoltenberg.

Partiet freder dermed kontantstøtten fram til 2008.

- Tåkelegging
Statsminister Kjell Magne Bondevik som møtte Stoltenberg til debatt var ikke imponert over snuoperasjonen

- De tåkelegger at de vil ha bort kontantstøtten, kontret statsminister Kjell Magne Bondevik.

Kontantstøtten står for en moderne familie og likestillingspolitikk, mente Bondevik.

Det var Ap sentralstyre som tirsdag vedtok forslag til program for neste periode - hvor blant annet fredningen av kontantstøtten var med. Programmet legges først fram på torsdag, men partiet valgte altså å offentliggjøre dette punktet tirsdag.

Vil skape forutsigbarhet
- At partiet ikke vil gå inn for å fjerne kontantstøtten før full barnehagedekning er på plass eller alternative ordninger er etablert, er for å skape større forutsigbarhet for de som planlegger å ha kontantstøtte, opplyser Stoltenbergs informasjonsrådgiver, Torbjørn Giæver Eriksen, til TV 2 Nettavisen.

Dermed er et viktig hinder for samarbeid mellom de rød-grønne partiene fjernet. Senterpartiet var med å vedta kontantstøtten og vil ikke gå inn i en regjering som går inn for å fjerne ordningen.

Støtter overgangsordning
Også SV er enige med Arbeiderpartiet i at det vil være nødvendig med overgangsordninger før kontantstøtten fjernes.

-Ap tenker som oss. Vi mener også det må være en overgangsperiode, men det er vanskelig å si hvor lang den skal bli. Jeg tror det er mulig med full barnehagedekning tidligere enn i 2008, sier SVs nestleder Djupedal til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.