RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-frieri fra Bondevik

GRAND HOTEL (TV2 Nettavisen): Statsminister Kjell Magne Bondevik legger ikke skjul på at han håper på et samarbeid med Arbeiderpartiet i pensjonsforhandlingene i til våren.

- Regjeringen har lagt frem et forslag til en helhetlig pensjonsreform. Vi søker et bredt samarbeid i Stortinget for å få enighet om hovedlinjene i denne reformen. Arbeiderpartiets respons på dette gir åpninger for et samarbeid, og partiets standpunkter er i stor grad sammenfallende med regjeringens, sa statsminister Kjell Magne Bondevik da han møtte pressen på Grand Hotel tidligere i dag.

Usikker på Ap-strategi
- Regjeringspartiene er innstilt på forhandlinger både med Arbeiderpartiet og andre partier i opposisjon. Men hva er Arbeiderpartiets strategi? Vil partiet bare forhandle med et mindretall, altså Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet? Dette vil uansett valgresultat ikke gi noe robust flertall for en pensjonsreform, noe som bør være siktemålet. Arbeiderpartiet har jo også fremholdt dette tidligere, poengterte Bondevik.

- Enige om kjernen
Statsminister Bondevik mener regjeringspartiene og Arbeiderpartiet i stor grad er enig om kjernepunktene i pensjonsreformen.

- Vi vil gjerne gå inn i forhandlinger og komme frem til et bredt flertall for pensjonsreformen før sommeren. Dermed kan vi fremme en lovproposisjon slik at tjenestepensjonen kan innføres før tariffperioden går ut i 2006, sa Kjell Magne Bondevik.

I forhold til pensjonsreformen stiller Arbeiderpartiet flere betingelser. Det dreier seg om synet på tjenestepensjon for privatansatte, bruttopensjonen for offentlige ansatte og AFP-ordningen.

- Kravene som Arbeiderpartiet stiller er forsåvidt vanskelige spørsmål, men ikke umulige krav. Vi er innstilt på å gå i forhandlinger med både Arbeiderpartiet og andre partiet i opposisjon, med det mål å få til en pensjonsreform som et bredt flertall står bak, sa Kjell Magne Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere