*Nettavisen* Nyheter.

Ap innkaller til møte om jordbruket

Aps landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget sier det er for tidlig å si noe om partiets holdning til landsbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) tilbud til bøndene. Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)

Arbeiderpartiet innkaller til møte der partiet vil vurdere å stoppe regjeringens jordbrukstilbud.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe innkaller samtlige fylkesledere til møte 2. juni for å jobbe fram partiets synspunkt på regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene.

Det sier landbrukspolitisk talsmann Knut Storberget til ABC Nyheter etter gruppemøtet onsdag. Det er for tidlig å si noe om partiets holdning til landsbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) tilbud til bøndene før det foreligger som stortingsproposisjon fredag.

– Dilemmaet vi står overfor er: Skal vi godta irreversible endringer på grunn av respekt for jordbruksavtaleinstituttet som sikrer bøndenes faglig forhandlingsrett, spør Storberget.

Det kan bidra til å undergrave forhandlingsmodellen hvis behandling og endring i Stortinget i framtida fører til spekulasjon i brudd med håp om fordelaktig stortingsbehandling.

SVs landbrukspolitiske talsperson Karin Andersen reagerer på at Ap i det hele tatt vurderer å stemme for Listhaugs jordbruksoppgjør.

– Det er regjeringen som prøver å ødelegge forhandlingsinstituttet, og Stortinget må ta ansvaret for et oppgjør som ikke sparker beina unna landbruket vårt, skriver Andersen i en epost til NTB.

SV har invitert hele opposisjonen til å lage et forlik for jordbruket, og Andersen forventer at Ap blir med på det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag