RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Aps landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget sier det er for tidlig å si noe om partiets holdning til landsbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) tilbud til bøndene.
Aps landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget sier det er for tidlig å si noe om partiets holdning til landsbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) tilbud til bøndene. Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)

Ap innkaller til møte om jordbruket

Arbeiderpartiet innkaller til møte der partiet vil vurdere å stoppe regjeringens jordbrukstilbud.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe innkaller samtlige fylkesledere til møte 2. juni for å jobbe fram partiets synspunkt på regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene.

Det sier landbrukspolitisk talsmann Knut Storberget til ABC Nyheter etter gruppemøtet onsdag. Det er for tidlig å si noe om partiets holdning til landsbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) tilbud til bøndene før det foreligger som stortingsproposisjon fredag.

– Dilemmaet vi står overfor er: Skal vi godta irreversible endringer på grunn av respekt for jordbruksavtaleinstituttet som sikrer bøndenes faglig forhandlingsrett, spør Storberget.

Det kan bidra til å undergrave forhandlingsmodellen hvis behandling og endring i Stortinget i framtida fører til spekulasjon i brudd med håp om fordelaktig stortingsbehandling.

SVs landbrukspolitiske talsperson Karin Andersen reagerer på at Ap i det hele tatt vurderer å stemme for Listhaugs jordbruksoppgjør.

– Det er regjeringen som prøver å ødelegge forhandlingsinstituttet, og Stortinget må ta ansvaret for et oppgjør som ikke sparker beina unna landbruket vårt, skriver Andersen i en epost til NTB.

SV har invitert hele opposisjonen til å lage et forlik for jordbruket, og Andersen forventer at Ap blir med på det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere