RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEI SUTRING: Helga Pedersen mener at Frp har kommet til dekket bord etter en lang og streng Ap-linje i innvandringspolitikken, og at Per Sandberg nå må konsentrere seg om å gjøre jobben.
LEI SUTRING: Helga Pedersen mener at Frp har kommet til dekket bord etter en lang og streng Ap-linje i innvandringspolitikken, og at Per Sandberg nå må konsentrere seg om å gjøre jobben. Foto: Terje Pedersen/Gorm Kallestad (NTB Scanpix)

Ap kraftig ut mot Frps innvandrings-advarsel

- Per Sandberg har kommet til dekket bord, sier Aps Helga Pedersen etter Frps utspill mot Aps innvandringspolitikk.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Helga Pedersen, tar kraftig til motmæle etter Frps advarsler mot en eventuell Ap-styrt innvandringspolitikk.

- Arbeiderpartiet står for de lange linjene gjennom en streng, rettferdig og human asylpolitikk. Per Sandberg har kommet til dekket bord gjennom de forlikene og innstrammingstiltakene Ap og opposisjonen for øvrig har tatt ansvar for i Stortinget, etter regjeringens svært mangelfulle håndtering av den økte tilstrømmingen av asylsøkere i 2015. Regjeringen bør nå konsentrere seg om å gjøre jobben sin i stedet for å sutre over opposisjonen, sier Pedersen.

Advarte

Onsdag advarte Siv Jensen mot en oppmyking av innvandringspolitikken.

Les: Disse tallene får Frp til å slå innvandringsalarm
Les også: Frp advarer mot Ap-liberalisering av asylpolitikken

- Prognosene viser at det i år vil komme 24.000 søknader om familieinnvandring. Det er på tide å tråkke hardt på bremsen, men Arbeiderpartiet ønsker tvert imot å eksperimentere med frislipp. Det er farlig, sa Jensen.

- Skremselspropaganda

- Skremselspropagandaen har ikke troverdighet. Stortinget vedtok i fjor innstramminger i reglene for familiegjenforening, men regjeringens forslag fikk ikke tilslutning fordi de ville ramme integreringen, i tillegg til at det var tvilsomt om det ville medføre færre flyktninger til Norge, sier Pedersen.

Hun viser også til Dagbladets artikkel som sier at Frps prognose på 24.000 søknader om familiegjenforening i 2017 er feil, og at det riktige tallet er 15.706. UDI venter også at antall søknader vil gå ned i 2018.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere