RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap la ut kladden

Sist oppdatert:
Da Ap-rådgiver Ingrid Sagranden la ut de rødgrønnes regjeringserklæring på internett klokken 16 i dag, ante hun ikke at hun la ut feil dokument foran hele Norge.

Tusenvis av spente nordmenn samt en haug med mediefolk satt som spikret foran Arbeiderpartiets nettside da den rykende ferske regjeringserklæringen ble lagt ut presis klokken fire i dag.

- Så bra ut
Det var Aps politiske rådgiver Ingrid Sagranden som la ut dokumentet.

- Jeg leste gjennom erklæringen på min datamaskin før jeg publiserte den, og da så alt bra ut. Men jeg skjønte jo fort at det ikke var det, humrer hun til TV 2 Nettavisen.

For erklæringen som ble lagt ut på internett var ikke den ferdige erklæringen, men et utkast. Utkastet inneholder flere overstrykinger, og har flere ord og formuleringer som ikke står i den endelige erklæringen. Det er blant annet gjort endringer når det gjelder spørsmålet om soldater i Afghanistan, kampen mot fattigdom og opprettelsen av et nødhjelpsfond.

Se den famøse kladden her!

Det fikk Ap raskt høre.

Ble nedringt
- Det var tydeligvis utrolig mange som fulgte med på nettet klokken fire, for vi fikk mange telefoner rett etter at dokumentet ble lagt ut, sier Sagranden.

Hun anslår at det tok rundt fem minutter fra utkastet ble lagt ut, til det ble byttet ut med den ferdige planen.

Rådgiveren har forløpig sluppet unna mobbing fra arbeidskolleger etter den pinlige tabben.

- Mange hadde gått hjem, men jeg får nok høre det i morgen, ler hun.

- Hadde dere ingen sikkerhetsrutiner da dere la ut dette?

- Nei, det hadde vi ikke. Det var jeg som mottok dokumentet og hadde oppgaven med å legge det ut. Det var noe teknisk som jeg ikke forstod, medgir hun.

Leserreaksjoner
TV2 Nettavisen la ut den gale regjeringserklæringen da den ble publisert på Aps nettside klokken fire. Etter få minutter, stømmet det på med mail fra lesere.

- Den erklæringen som ligger på linken hos dere må være kladd, den er full av rettelser etc som ikke er gjort! Bør sjekkes! skrev en observant leser.

- Begrepet «å lese mellom linjene» får jo en ny betydning når regjeringsærklæringen er oversendt dere i media uten at man har fjernet all gammel formatering. Interessant å se hvilke formuleringer de tre partiene ikke har blitt enige om :), påpekte en annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere