RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre oppsummerte halvåret

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet holdt pressekonferanse før sommeren. Leder Jonas Gahr Støre oppsummerte det politiske halvåret.

Valgkampen kommer til å bli preget av to skillelinjer: Økende ulikhet og valget mellom skattekutt og velferd, varslet Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Du kan se opptak av pressekonferansen øverst i saken.

– Verdien av arbeidet er viktigere enn noen annen ressurs, sier Støre og mener det er store uløste oppgaver innen norsk arbeidsliv.

– For å trygge velferden, må vi tilbake der vi var for et tiår siden i andelen som jobber. Hvis vi i dag hadde samme sysselsetting som for ti år siden, ville 200.000 flere personer vært i jobb. Eller sagt på en annen måte; vi ville hatt et helt Stavanger ekstra i arbeid, sier Støre.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Han mener også at kampen mot økte ulikheter i samfunnet og spørsmålet skattekutt versus velferd blir de viktigste skillelinjene i valgkampen.

– Skal vi investere i skole, sykehus og næringspolitikk eller skal vi satse på skattekutt? Det blir et råere skille fremover enn det har vært i denne perioden, sier Støre.

På Twitter reagerer blant andre Frps Ulf Leirstein på Støres beskrivelse av dagens situasjon: - Svartmalingen av situasjonen i kongeriket overgår selv det jeg ville ha klart i opposisjon, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere