RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap mest fram på augustmåling

Arbeiderpartiet går mest fram på en fersk meningsmåling for august, mens Høyre faller.

Ap får 34,8 prosents oppslutning på målingen som Respons har laget for Aftenposten, og ligger dermed stødig et godt stykke over valgresultatet på 30,8 prosent i fjor høst. Høyre faller 1,1 til 25,4, mens regjeringspartner Frp går fram 0,3 prosentpoeng til 14,7 prosent.

Frp fikk 16,3 prosents oppslutning ved stortingsvalget i fjor, men var spådd en kraftigere nedgang. Til tross for spådommene, holder partileder Siv Jensen på velgerne.

– Jeg tror hele Frp hadde forventet at vi ville møte motgang og motbør. Men hele partiet er innstilt på at vi skal klare å holde stillingen og klatre oppover, sier nestleder Per Sandberg.

– Velgerne ser at det ikke ble svartedauden, sier Sandberg.

Støttepartiene KrF og Venstre får henholdsvis 5,5 og 4,5 prosent, en oppgang på 0,1 for KrF og en nedgang på 0,2 for Venstre. Aps forrige regjeringspartner Sp faller 0,1 prosentpoeng til 5,0 prosent, mens SV rykker fram 0,3 til 4,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere