RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap og Frp fram på måling

MISTER I BEGGE RETNINGER: Ifølge ny meningsmåling mister Høyre og Erna Solberg velgere til både Ap og Frp.
MISTER I BEGGE RETNINGER: Ifølge ny meningsmåling mister Høyre og Erna Solberg velgere til både Ap og Frp. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går fram på en fersk måling som InFact har gjort for VG. Høyre faller og taper velgere til begge de to partiene.

Ap er landets suverent største parti med 33,6 prosents oppslutning på målingen. Partiet har en framgang på 1,2 prosentpoeng.

Høyre faller 1,5 prosentpoeng til 26,8 og avgir velgere til både Ap og regjeringskollega Frp som øker med 1,4 prosentpoeng til 15,5.

– Lekkasjene fra Høyre går mest i retning Ap, men også til Fremskrittspartiet, sier InFact-sjef Knut Weberg til avisen ifølge NTB.

SV-fall

Samarbeidspartiene KrF og Venstre faller henholdsvis 0,5 og 0,2 prosentpoeng til 4,8 og 5,0 prosent. SV faller 0,4 og legger seg på sperregrensen med 4,0 prosents oppslutning, mens tidligere regjeringskollega Sp legger på seg 0,3 prosentpoeng og får 4,6 prosent.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) står på stedet hvil med 3,3 prosent på målingen, mens Rødt faller 0,7 til 1,6. Også andre partier og grupper får 1,6 prosents oppslutning etter en økning på 0,3 prosentpoeng.

Mandatfordelingen gir Ap åtte flere representanter på Stortinget sammenlignet med valget i fjor høst. Samtidig mister SV fem mandater og Sp ett. Også Frp og KrF mister ett mandat hver, mens Høyre blir stående med sine 48.

Sprik

Blokkfordelingen er dermed 94-74 i samarbeidspartienes favør, noe Høyre-nestleder Jan Tore Sanner er tilfreds med.

– Målingen er på nivå med valgresultatet til Høyre og gir et solid borgerlig flertall. Den tyder på at velgerne er fornøyd med regjeringens politikk, fastslår Sanner.

At meningsmålingene spriker, går tydelig fram når man sammenligner VG-målingen med TV 2s marsmåling som ble presentert mandag kveld. Også her gikk Høyre mest tilbake, og Ap mest fram.

Samlet ville imidlertid denne målingen gitt bare et knapt flertall til de borgerlige, med 85 mot 83 mandater på Stortinget. MDG ville på denne målingen fått den siste stolen i stortingssalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere