RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap og Høyre sliter i VG-måling


SLITER: En fersk VG-måling viser at Erna Solberg og Jonas Gahr Støre sliter.
SLITER: En fersk VG-måling viser at Erna Solberg og Jonas Gahr Støre sliter.
Arbeiderpartiet og Høyre sliter, mens Fremskrittspartiet og De Grønne har medvind i en meningsmåling før kommunevalget som VG presenterte lørdag.

Ap får 30,6 prosent oppslutning i målingen som InFact utførte for VG onsdag og torsdag denne uken. Det er 0,9 prosentpoeng svakere enn valgresultatet fra 2011, og også under nivået i tre andre nasjonale kommunevalgmålinger som er publisert i løpet av denne uken (32,2 i NRK, 32,9 i Aftenposten og 33,7 hos TV 2).

Høyre måles til 22,4 prosent. Også det er 1-2 prosentpoeng svakere enn andre målinger denne uken.

Fremskrittspartiet opplever på sin side positive tall med en oppslutning på 14,4 prosent – mens andre målinger de siste dagene har indikert en oppslutning på 10-tallet.

Miljøpartiet De Grønne får 4,8 prosent i VGs måling, noe som føyer seg inn i bildet for øvrig. For de øvrige partiene ser det slik ut: Senterpartiet 7,9, KrF 5,9, Venstre 5,1, SV 4,1, Rødt 2 og andre partier 2,8 prosent.

Feilmarginen i denne målingen er opp til 2 prosentpoeng. VG har ikke presentert sammenlignbare tall med tidligere kommunemålinger for alle partier, men mediehuset vil herfra og fram til valget publisere kommunevalgmålinger hver dag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere