RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVVISER LURERI: - Hvis det hadde vært sånn at vi i smug hadde forsøkt å trekke inn mer skatt, hadde vi jo selvfølgelig brukt de pengene, sier Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen.
AVVISER LURERI: - Hvis det hadde vært sånn at vi i smug hadde forsøkt å trekke inn mer skatt, hadde vi jo selvfølgelig brukt de pengene, sier Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Ap regnet feil om skatteendringer - bommet med tre milliarder

Sist oppdatert:
- Dette ville aldri skjedd under Jens Stoltenberg, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Arbeiderpartiet endrer sitt alternative budsjettforslag etter å ha oppdaget en regnefeil, skriver Dagens Næringsliv.

Det første budsjettforslaget gjorde det klart at Ap ville øke skatten med tilsammen 10,2 milliarder kroner i 2015 sammenlignet med regjeringens forslag. Nå sier partiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen at skatteøkningen beløper seg til 13,6 milliarder kroner.

- Dette ville aldri skjedd under Jens Stoltenbergs ledelse. Jeg håper ikke dette er et varsel om en ny trend under Jonas Gahr Støre, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til avisa. Hun sier hun ikke vet om det er forsøk på å lure velgerne eller mangelfulle regneferdigheter som ligger bak.

Nå går Ap tilbake og justerer ned den foreslåtte økningen i inntektsskatten fra 28 til 27,6 prosent for å beholde det samme skattenivået.

- Hvis det hadde vært sånn at vi i smug hadde forsøkt å trekke inn mer skatt, hadde vi jo selvfølgelig brukt de pengene. Men det har vi ikke, vi holder oss på den rammen vi har satt, sier Marianne Marthinsen ifølge dn.no.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere